Senior Financial Controller till Nordic Entertainment Group

Plats
Stockholm
Annonserat
den 27 april 2018
Stängs
den 26 maj 2018
Kontakta
Lisa Aspsäter
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Group Reporting inom Nordic Entertainment Group är en del av Group Finance som ansvarar för konsolidering av månads- och kvartalsrapporteringen samt budget och prognoser med tillhörande analys. Gruppen ansvarar även för den finansiella informationen till all extern rapportering inkl. årsredovisning för koncernen. Den finansiella information som Group Reporting tar fram används av företagsledning, styrelse och publikt vilket ställer höga krav på relevans, kvalitet och leveransprecision. 

Till Group Finance söker vi nu en erfaren och proaktiv Senior Financial Controller. Vi söker dig med akademisk examen kombinerat med minst 4-5 års erfarenhet av Koncernredovisning och IFRS-frågor med fördel från större internationella koncerner med höga krav.

Social förmåga, stort eget driv samt ödmjukhet är nyckelord för funktionen. Erfarenhet av Cognos Controller/TM1/Planning Analytics är meriterande och din engelska är felfri.

För att passa in i koncernen och i gruppen krävs en god förmåga att arbeta effektivt och självständigt och du triggas av att leverera hög kvalitet inom strikta deadlines. Du trivs i en föränderlig och internationell miljö och har god stresstålighet. Din engelska är god och du har ett genuint intresse för redovisnings och systemfrågor frågor och vill utvecklas inom området.
Rollen är placerad på Södermalm och rapporterar till Head of Group Reporting.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

  • Konsolidering av koncernens månadsrapporter inklusive prognoser och budget
  • Inhämtning av månatlig rapportering från dotterbolag och underkoncerner
  • Delta i arbetet med förvärvsanalyser och integration av förvärvade bolag
  • Årsredovisning enligt IFRS för koncern och moderbolag
  • Framtagande av finansiell information till delårsrapporter
  • Aktiv roll i vidareutvecklingen av rutiner och processer samt vid arbetet att upprätthålla IFRS- standards
  • Löpande kontakt med dotterbolagen avseende rapportering, redovisnings och systemrelaterade frågor

 Varmt välkommen med din ansökan!

Om företaget
MTG (Modern Times Group MTG AB (publ.)) är en ledande internationell digital underhållningskoncern och vi skapar framtiden inom underhållning genom att förbinda konsumenter med innehållet som de älskar på så många sätt som möjligt. Våra varumärken sträcker sig över TV, radio och nästa generations upplevelser inom e-sport, digitala videonätverk och online-spelande. Grundat i Sverige, är våra aktier noterade på Nasdaq Stockholm (‘MTGA’ och ‘MTGB’)

Den 23 mars 2018 meddelade MTGs styrelse om beslut att initiera en process för att dela upp MTG i två bolag – MTG och Nordic Entertainment Group. Nordic Entertainment Group kommer att innefatta de tre huvudområdena Nordic Entertainment (betal- och fri-TV-kanaler samt alla streamingtjänster och radio), MTG Studios (Nordens ledande innehållsproduktion med produktionsbolag som Strix, Baluba mfl.) och Splay Networks (Nordens ledande ”digitala video network”). Återstående delen av MTG kommer att bestå av all verksamhet som tidigare ingick i MTGx.

KONTAKTPERSON

LISA ASPSÄTER
Rekryteringskonsult
0733 58 99 30
lisa.aspsater@futurevalue.se

Liknande jobb

Liknande jobb