Värdepappersadministratör till Kapitalförvaltningen hos AFA Försäkring

Rekryterare
AFA Försäkring
Plats
Stockholm
Annonserat
den 30 april 2018
Stängs
den 29 maj 2018
Kontakta
Karin Van Egeraat
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Värdepappersadministratör till Kapitalförvaltningen hos AFA Försäkring

Om företaget
AFA Försäkring ger trygghet och ekonomiskt stöd vid sjukdom, arbetsskada, arbetsbrist, dödsfall och föräldraledighet. Våra försäkringar är bestämda i kollektivavtal mellan arbetsmarknadens parter och vi försäkrar 4,5 miljoner människor i privat näringsliv, kommuner, landsting och regioner. AFA Försäkring drivs utan vinstsyfte och förvaltar cirka 200 miljarder kronor. En viktig del av vår verksamhet är att stödja forskning och projekt som aktivt syftar till att förbättra arbetsmiljön. AFA Försäkring har cirka 650 medarbetare och ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK. Läs mer på www.afaforsakring.se

Kapitalförvaltningen inom AFA Försäkring förvaltar ett kapital på drygt 200 miljarder kronor. Målet är att förvalta kapitalet så att vi långsiktigt maximerar avkastning, givet de av styrelsen beslutade riskmandaten. Enheten består av totalt 65 personer varav avdelningen Finansadministration består av 7 personer. Finansadministration ansvarar för administration av värdepappersflöden, redovisning, intern och extern rapportering, förvaltning av finanssystemet SimCorp Dimension, regelverkstillämpning samt avtalshantering.

Vad du kan förvänta dig
Som Värdepappersadministratör inom Finansadministrationen erbjuds du en bred och omväxlande administrativ tjänst. Dina ansvarsområden omfattar administrationen av ingångna affärsflöden. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Administrationen av ingångna affärer, främst aktier, obligationer, repor, valuta samt derivat
  • Bolagshändelser
  • Kontakt med banker och externa motparter
  • Dagliga avstämningar och likviditetshantering
  • Viss myndighetsrapportering

En förutsättning för tjänsten är att du har kunskaper om både svenska och utländska finansiella instrument och har arbetat med finansiella flöden i finanssystemet SimCorp Dimension. Du blir också delaktig i effektivisering och utveckling av värdepappersadministrationens arbetsrutiner och processer. Du rapporterar till chefen för Finansadministrationen.

Vad vi förväntar oss av dig
Vi söker dig som har arbetat med liknande arbetsuppgifter och har en bred erfarenhet av värdepappersadministration från kapitalförvaltning, bank eller fondkommissionär. Du har gymnasieekonomisk utbildning eller högskoleutbildning med ekonomisk/finansiell inriktning. Du behöver också ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och i skrift.

För att lyckas i rollen krävs att du är serviceinriktad då du har många kontaktytor både internt och externt. Som person behöver du kunna arbeta strukturerat och noggrant. Du har ett stort intresse och engagemang för verksamheten och trivs med att arbeta både självständigt men även i grupp.

Detta kan vi erbjuda dig
Vi erbjuder ett stimulerande och ansvarsfullt arbete och ser kompetensutveckling som en naturlig del i företagets och medarbetarens vardag. AFA Försäkring arbetar i ljusa och fräscha lokaler mitt i Stockholms city och kan erbjuda goda friskvårdsmöjligheter.

Klicka här för att möta en av medarbetarna på kapitalförvaltningen

Klicka här för att se filmen om hur det är att jobba på AFA Försäkring.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar AFA med SJR. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig skicka in din ansökan snarast. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Karin Van Egeraat på telnr: 070-4715908. Vi tillämpar ett löpande urval, välkommen med din ansökan!

Våra fackliga företrädare är:

Facket för Försäkring och Finans, Benny Nyberg, telefon 08-696 46 12.

Akademikerföreningen, Maria Schütt, telefon 08-696 49 74.

Liknande jobb

Liknande jobb