Kvalificerade analytiker för policyarbete inom makroekonomi och finansiell stabilitet

Plats
Stockholm
Annonserat
den 30 april 2018
Stängs
den 24 maj 2018
Ref:
1021
Kontakta
Johan Berg och Magnus Karlsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Som kvalificerad analytiker på staben Ekonomisk analys arbetar du med att analysera det finansiella systemets sårbarheter och motståndskraft mot olika typer av störningar. Du är med och tar fram FI:s ståndpunkter i viktiga policyfrågor och vidareutvecklar bedömningar och ramverk för analys inom ett flertal områden.

Staben söker två medarbetare varav den ena rollen kommer att ha fokus på att leda och driva analysprojekt kring finansiella stabilitetsrisker och policyfrågor med inriktning mot banksystemet. För den andra rollen kommer fokus vara att utveckla analysen av och driva policyfrågor kring de makrofinansiella riskerna kopplade till skuldsättning bland hushåll och icke-finansiella företag.

Båda tjänsterna innebär tätt samarbete, ofta i projektform, med olika delar av FI:s verksamhet samt med andra medarbetare på staben, vilket ger goda möjligheter till internt kunskapsutbyte.

Vi söker dig som har en relevant akademisk examen, på minst magistersnivå, inom nationalekonomi eller finansiell ekonomi. Du har gedigen erfarenhet av analytiskt arbete, från finansiell sektor eller myndighet, samt är van att kommunicera dina resultat och slutsatser både muntligt och i skrift. Du har en god förståelse för det finansiella systemet, både ur ett praktiskt och teoretiskt perspektiv, och för makroekonomin. Vi ser även gärna att du har erfarenhet av att arbeta med relevanta policyfrågor där det krävs ett helhetsperspektiv och/eller att du tidigare drivit större analysprojekt. Förståelse för banksystemet samt hur den finansiella sektorn är sammankopplad med hushållen och de icke-finansiella företagen, kunskap om finansiella regelverk, forskarutbildning och erfarenhet av att arbeta med ekonomiska modeller är meriterande.

Som person är du tydlig i din kommunikation, ser helheten och främjar samarbete. Du är även självgående, strukturerad och initiativtagande. Arbetet på FI förutsätter ett analytiskt förhållningssätt, hög integritet och att du kan uttrycka dig mycket väl på svenska och engelska i tal och skrift.

Vi ser gärna kvinnliga sökande.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta Johan Berg på 08-408 984 74 eller Magnus Karlsson på 08-408 984 54.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 24 maj 2018. Rekryteringsprocessen bedrivs fortlöpande och arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av processen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar drygt 450 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!

Liknande jobb

Liknande jobb