Vill du ha en central roll inom FI:s storbankstillsyn?

Plats
Stockholm
Annonserat
den 30 april 2018
Stängs
den 18 maj 2018
Ref:
1024
Kontakta
Karin Lundberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Som biträdande tillsynsansvarig ansvarar du tillsammans med en tillsynsansvarig kollega för Finansinspektionens (FI:s) tillsyn över en av de största bankerna i Sverige. Ni leder tillsammans en grupp med riskexperter som bedömer bankens riskprofil och behov av kapital och likviditet. Du är även delaktig i att leda en arbetsgrupp med representanter från tillsynsmyndigheter i andra länder. Ditt arbete har även helt självständiga inslag där du bland annat utvärderar bankens återhämtningsplan och representerar FI externt. Arbetsuppgifterna ger dig en unik insyn i bankernas affärsverksamhet, risker och beslutsprocesser. 

Vi söker dig som har akademisk examen inom relevant ämne och minst 5 års erfarenhet av analysarbete inom eller av bankverksamhet, revision av banker eller från relevant område inom myndighet. Det är meriterande om du har kunskaper om ett eller flera relevanta regelverk, bankers riskanalys, riskhantering eller styrning och kontroll. Erfarenhet av kapitaltäcknings- och/eller likviditetsreglering och krishanteringsdirektivet är särskilt meriterande liksom god förståelse för bankers resultat- och balansräkning.

Som person är du analytisk, självgående och strukturerad. Du bidrar med gott samarbete och känner dig trygg med att kommunicera med både specialister och med ledande företrädare för banker. Tjänsten förutsätter att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på engelska och helst också på svenska.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta Karin Lundberg, avdelningschef Tillsyn stora banker på 08-40 89 80 33.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 18 maj 2018. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar drygt 450 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!

Liknande jobb

Liknande jobb