Analytisk Business Controller till Tiger of Sweden

Rekryterare
Tiger of Sweden
Plats
Stockholm
Annonserat
den 2 maj 2018
Stängs
den 1 juni 2018
Ref:
2235
Kontakta
Katarina Milenkovic
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Gazella rekryterar nu en Business Controller till det svenska modebolaget Tiger of Sweden, ett av Sveriges ledande klädbolag. Här erbjuds du en spännande och bred tjänst inom business controlling med fokus på retail och outlet. I din roll som Business Controller ges du goda utvecklingsmöjligheter och får samtidigt ett helhetsbegrepp kring bolagets butiker samt prestationer. Du rapporterar till bolagets Head of Business Control och ditt huvudfokus samt dina arbetsuppgifter kommer att vara inom två av bolagets arbetsområden; retail samt outlet. Som Business Controller ingår du i ett team om fyra personer, med ett stort antal interna kontaktytor mot bolagets avdelningschefer, Head of Business Control och CFO. Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag!

Din utmaning

  • Driva budget- och prognosarbete inom dina områden samt arbeta med diverse analyser av KPI:er
  • Utföra och ansvara för att bygga upp en välfungerande supportstruktur samt plattform utåt i bolaget
  • Arbeta med att utveckla processer och rutiner samt ansvara för löpande affärsplanering
  • Ta fram försäljningsprognoser samt analyser och uppföljningar av faktorer som påverkar resultatet
  • Arbeta med försäljningsstatistik, ad hoc-analyser, sammanställning av rapporter samt finansiell rapportering
  • Utföra verksamhetsuppföljning, så som resultatsammanställning, uppföljning och analys
  • Kostnadsuppföljning samt kostnadsprognoser inom dina ansvarsområden

Erfarenhet
Du har 2-3 års erfarenhet av en liknande roll inom business controlling eller management consulting, samt en akademisk examen. Erfarenhet ifrån FMCG eller retail är meriterande men inget krav. Du har grundläggande redovisningskunskaper och mycket god Excelvana. Vidare är du flytande i både svenska och engelska, i såväl tal som skrift.

Personliga egenskaper
Vi söker en person som är prestigelös, driven och framåt. Du är en person som tack vare din förmåga att få saker gjorda snabbt uppnår goda resultat. Du inser vikten av att utföra ditt arbete med stor noggrannhet, är engagerad, lösningsorienterad och tar ansvar för ditt arbete. Vidare är det viktigt att du känner ägandeskap för dina ansvarsområden och att du har en vilja att förstå modebranschens ekonomiska processer. Du är en problemlösare som behåller din positiva attityd i alla situationer. Utöver detta lägger vi även stor vikt vid att du är en lagspelare då du i denna roll ingår i ett team om fyra personer med mycket samarbete.

Tiger of Sweden
Tiger of Sweden (www.tigerofsweden.com) är ett av Sveriges ledande klädföretag med över 130 dedikerade medarbete. Från 2003 har bolaget ökat sin omsättning från 14,4 miljoner till 1,3 miljarder under räkenskapsåret 2016-2017. Tiger of Sweden säljs och marknadsförs i 20 länder och är sedan 2003 en del av IC Group A/S.

Gazella
Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.

Ansökan
Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan! Ansvarig kontaktperson är Katarina Milenkovic.

Liknande jobb

Liknande jobb