Senior redovisningsekonom till Stena Stål

Rekryterare
Stena Stål
Plats
Göteborg
Annonserat
den 4 maj 2018
Stängs
den 21 maj 2018
Kontakta
Helena Bengtsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vi söker nu en senior redovisningsekonom som vill vara med och fortsätta utveckla vårt ekonomiarbete!

Arbetsbeskrivning 
Som redovisningsekonom hos oss kommer du att arbeta nära vår redovisningschef. Dina arbetsuppgifter innefattar arbete med vårt lager såsom lagervärdering och redovisning samt analys och arbete med inkurans och uppföljningar. Du agerar som speaking partner till våra produktchefer. Vidare ingår arbete med månadsrapportering, skatteredovisning och att säkerställa att vi upprätthåller intern kontroll. Vi är just nu i ett förändringsarbete vilket innebär att du kommer få en aktiv roll med att vidareutveckla och effektivisera processer och rutiner. 

I vårt redovisningsteam är vi tio personer. Vi sitter i trevliga lokaler vid Fiskhamnen med mycket goda kommunikationsmöjligheter. 

Din bakgrund
Vi söker dig som har flera års erfarenhet av arbete med kvalificerad redovisning. Har du arbetat på ett medelstort eller stort bolag som ingår i en koncern och har erfarenhet av koncernrapportering och IFRS är det positivt. Du har troligen också en högskoleutbildning inom ekonomiområdet och har du dessutom en bakgrund inom revision är det meriterande. Självfallet är du van att använda Excel som ett arbetsredskap. 

Som person är du lösningsorienterad och framåt med ett tydligt driv. Du är analytisk och tycker om att utveckla processer samt har lätt för att ta egna initiativ i syfte att förbättra arbetet. Vidare är du strukturerad med ett proaktivt förhållningssätt samt vågar ifrågasätta när så behövs. Söker du en utvecklingsinriktad roll på ett företag med en stabil grund, tydliga riktlinjer och värderingar är detta tjänsten för dig!

Om företaget
Stena Stål är en rikstäckande stålleverantör med lager, produktion och försäljning på 15 platser i Sverige och en i norska Moss. Bolaget erbjuder ett brett sortiment av balk, armering, rör, plåt, stångstål, rostfritt, aluminium, verktygsstål och legerat konstruktionsstål. Bolaget erbjuder också slittning och klippning av tunn- och bandplåt från rulle från Steel Service Center. Stena Stål ingår i Stena Metallkoncernen. 
www.stenastal.se

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med SJR in Scandinavia AB (SJR). Välkommen med din ansökan senast 21 maj. För att söka tjänsten går du in på www.sjr.se. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Helena Bengtsson om du har frågor på telefon 031-333 54 85. Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb