Analytiker till Svenskt Kvalitetsindex

Plats
Stockholm
Annonserat
den 4 maj 2018
Stängs
den 3 juni 2018
Kontakta
Sara Borgeström
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Analytiker till Svenskt Kvalitetsindex

Om tjänsten
Som analytiker ansvarar du för verksamhetsdata och översätter mönster i stora och komplexa datamängder till potentiell verksamhetsutveckling för våra uppdragsgivares räkning. Du bidrar med insikter om trender, möjligheter och djupare förståelse för kund- och medarbetarnöjdhet. Ditt arbete sker i nära samarbete med SKI´s projektledare och teamets övriga analytiker.

Dina arbetsuppgifter och ansvarsområden

  • Stötta sälj och marknad med relevant data och information
  • Analysera data för att få insikter om trender, mönster och möjligheter
  • Ta fram faktabaserade kundanalyser som möjliggör kvalitets- och verksamhetsutveckling
  • Identifiera nya typer av analyser som är relevanta för våra kunder genom kontinuerlig omvärlds- och marknadsanalys
  • Medverka i utvecklingsprojekt kring vår produktion, till exempel automatisering, digitalisering och datainsamlingsmetoder
  • Förenkla och tillgängliggöra databaser
  • Bygga rapporter och ta fram underlag till kundleveranser och presentationer

Lämplig bakgrund
Vi söker dig med en akademisk utbildning inom samhällsvetenskapliga området; ekonomi, marknad eller liknande. Du har med fördel läst en del statistik men viktigast är din förmåga att analysera data utifrån ett affärsmässigt perspektiv. Vi ser därför att du gärna arbetat som sales- / business controller tidigare. Du har förmodligen åtminstone ett par års erfarenhet från en roll i komplex miljö där du analyserat data. Har du arbetat med kund- eller medarbetarundersökningar, segmentering, kluster eller textanalys tidigare är det meriterande. Vidare bör du ha erfarenhet av SPSS, Excel och Powerpoint samt mycket goda kunskaper i både svenska och engelska.

Vi lägger stor vikt vid din personlighet
Du har ett starkt intresse för kundinsikt, trender och omvärldsanalys. Du har en god förmåga att översätta data och paketera komplex information till pedagogiskt och intressant material.

Du kan arbeta självständigt, ta egna initiativ och fatta välgrundade beslut, men också samarbeta brett med kollegor och kunder. Din initiativförmåga och lyhördhet för verksamhetens behov bidrar till ett proaktivt arbetssätt. Att få samarbeta med flera intressenter inom olika branscher parallellt ser du som stimulerande. Du tar ägandeskap över dina uppgifter, prioriterar utifrån våra mål och tar ansvar för kvalitén i din leverans. Du är självklart beredd att göra det där lilla extra och du trivs i ett företagsklimat som innehåller en kombination av akademisk förankring, entreprenörskap och tillväxtfokus.

Du kommer att arbeta i SKIs avdelning Operations och rapportera till företagets COO. Operations arbetar för hela koncernen, som har kontor i Sverige, Norge, Finland och Danmark och verksamhet i flera andra europeiska länder. Placeringen är på kontoret i Stockholm, där man idag är cirka 15 medarbetare som sitter i trevliga lokaler på Kungsgatan med gångavstånd till T-centralen.

Om SKI
Sedan 1989 har Svenskt Kvalitetsindex studerat sambandet mellan nöjda kunder, nöjda medarbetare och företags lönsamhet. Svenskt Kvalitetsindex är ett väl inarbetat namn på den svenska undersökningsmarknaden, starkt förknippat med våra oberoende kundmätningar i olika branscher och samhällssektorer. Vi har följt många utvecklingsresor, hos både etablerade aktörer och nya uppstickare. I snart trettio år har vi bidragit till att göra företag och organisationer konkurrenskraftiga genom att använda kundens röst som ett mått på kvalitet. Svensk Kvalitetsindex växer och har ett tydligt tillväxtfokus. 

Svenskt Kvalitetsindex ingår i EPSI Rating Group som har bolag i Norge, Danmark,  Finland och UK. Svenskt Kvalitetsindex och EPSI Rating bedriver även akademisk forskning i samarbete med Chalmers, Handelshögskolan i Stockholm, Karolinska Institutet och med vår ägare SIQ – Institutet för Kvalitetsutveckling

Ansökan 
I den här rekryteringen samarbetar SKI med SJR. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Urval och intervjuer sker löpande och vi ber dig ansöka snarast. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Sara Borgeström på 08-407 55 12 om du har några frågor. 

Liknande jobb

Liknande jobb