Nordic Business Analyst till Fresenius Kabi

Rekryterare
Fresenius Kabi
Plats
Uppsala
Annonserat
den 8 maj 2018
Stängs
den 23 maj 2018
Ref:
SE-13075
Kontakta
Therese Lindé
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Tycker du om att skapa beslutsunderlag för affärsutveckling?

På marknadsledande Fresenius Kabi erbjuds du en spännande möjlighet att arbeta med eftertraktade produkter som hjälper svårt sjuka människor till ett bättre liv.

Position
Som Nordic Business Analyst arbetar du med att samla in och analysera data i syfte att förse teamet med relevant marknadsinformation genom en fakta- och datadriven beslutsprocess. Informationen används som beslutsunderlag för att bland annat stödja produktstrategi, prissättning och budgetprocess.

Ansvar och uppgifter

  • Göra omvärlds- och konkurrentanalyser i förhållande till egna produkter, priser och aktiviteter för nya lanseringar eller kommande projekt

  • Samla in data och förbereda inför anbudsprocessen

  • Analysera marknadsutvecklingen, dra slutsatser och presentera i månadsrapporter

  • Utveckla och presentera förslag till nya analysprocesser och system som förenklar beslutsfattandet och ökar effektiviteten

  • Utveckla den befintliga processen för att samla, kvalitetssäkra och presentera marknadsdata regelbundet

  • Utveckla befintlig informationsinsamling med fokus på konkurrenter

  • Identifiera vilken ytterligare information som behövs och presentera nya alternativ

  • Stödja Business Intelligence med databashantering och månatlig uppdatering

  • Stöd utveckling, underhåll av CRM och försäljningsstatistiksystem

  • Stöd utveckling / uppdatering / underhåll av databaser

Du förväntas att självständigt planera arbetets upplägg, serva dina kollegor och föreslå kreativa sätt att ytterligare förbättra analysen. Rollen rapporterar till Nordic Marketing Manager och utgår från marknadsbolagets kontor centralt placerat i Uppsala.

Profil:
Vi söker dig som har fallenhet och intresse för att tolka data och identifiera användbara mönster bakom siffrorna. Du får gärna ha en utbildning inom statistik eller ekonomi och har hunnit jobba några år med marknadsanalys, gärna på internationellt och säljdrivet företag med många produktkategorier. Du bör vara noggrann och välstrukturerad, samtidigt kreativ och ha en förmåga att självständigt driva och utveckla ditt arbete. Det är viktigt är att du besitter en kommersiell förståelse för att kunna utveckla beslutsunderlag och processer som vässar våra affärer. Vi förutsätter att du har erfarenhet från ERP-system, gärna SAP och Cognos, liksom är skicklig på att hantera Excel och Powerpoint.

Vad vi erbjuder:
Fresenius Kabi är en snabbväxande och dynamisk organisation och vi erbjuder dig en spännande utvecklingsresa med oss. Att vara en del i Fresenius Kabi är synonymt med att vara en del i en miljö med framtidsutsikter. Vi tror på vår personal och är passionerad i vår utveckling av alla våra medarbetare. Vår världsomfattande verksamhet innebär att där finns en stor variation av vägar att välja som ett led i din framtida utveckling. Välkommen att växa med oss!

Verkar det intressant? Ansök!
I denna rekrytering samarbetar vi med Mercuri Urval. Skicka din ansökan och CV via www.mercuriurval.com (ref. nr SE-13075), så snart som möjligt men inte senare än 23:e maj 2018. För ytterligare information kontakta Therese Lindé, Mercuri Urval therese.linde@mercuriurval.com eller 070-291 38 30.

Om Fresenius Kabi:
Fresenius Kabi är ett globalt, marknadsledande företag specialiserat på klinisk nutrition, infusionsterapi och medicinsk teknik.

Fresenius Kabi står för framsteg och kvalitet i utvecklingen av innovativa produkter och tjänster för terapi och vård av kroniskt och svårt sjuka människor - på och utanför sjukhus. Våra produkter och tjänster räddar och skyddar liv samt bidrar till att förbättra människors livskvalitet.

Under mottot ”Caring for life” sätter Fresenius Kabi människan i centrum, som patient, kund och medarbetare.

Fresenius Kabi är en del av den tyska gruppen Fresenius SE & Co. KGaA med mer än 200 000 anställda över hela världen. Den medicinska verksamheten omfattar 35 000 anställda världen över är och är uppdelade i 65 försäljningsorganisationer och mer än 70 produktionsanläggningar och sammansättningscenter.

Läs mer på www.fresenius-kabi.com