RISE söker Divisionschef till Bioekonomi

Rekryterare
RISE
Plats
Stockholm
Annonserat
den 8 maj 2018
Stängs
den 27 maj 2018
Kontakta
Pia Sandvik
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vill du vara med och öka hela Sveriges konkurrenskraft?

RISE erbjuder nu en ”once in a life time” möjlighet. Vi vågar påstå att det inte finns någon motsvarande roll i Sverige idag. Till vår division Bioekonomi söker vi nu en chef med stort intresse för skogsindustrin och med en gedigen ledarerfarenhet från forskning och stora förändringsresor i något större organisationer.

Som divisionschef kommer du att ha en central roll med stora möjligheter att påverka inriktningen, utvecklingen och tillväxten av verksamheten. Divisionen Bioekonomi har idag cirka 320 medarbetare och arbetar längst hela kedjan från råvara och processer till färdiga produkter. Vårt mål är att RISE ska vara en självklar partner till våra kunder. Vi möter samhällsutmaningarna tillsammans på RISE genom samverkan över divisionsgränserna och i våra affärs- och innovationsområden.

Som divisionschef är du ytterst ansvarig för att utveckla Bioekonomi framåt och du drivs av att hitta spännande möjligheter i nya samarbetsformer och av att skapa tydliga framtidsmål och visioner. Vidare kommer ditt uppdrag vara att säkerställa en fortsatt tillväxt nationellt och internationellt genom aktiv marknadsbearbetning. Du kommer att ha många externa och interna kontaktytor och du blir ett viktigt ansikte utåt för RISE och för Bioekonomi. Du tycker om att skapa och finnas med i relevanta nätverk för att hitta nya affärsmöjligheter och efterfrågade kompetenser och du trivs med att samarbeta med allt ifrån offentligt finansierade och ägda verksamheter till politiker och näringsliv. Du rapporterar direkt till vår VD och ingår i koncernledningen för RISE.

Hur blir du framgångsrik som divisionschef hos oss?

Vi söker dig som har en relevant grundexamen från högskola eller universitet samt en gedigen och dokumenterad ledarerfarenhet där du haft fullt resultat- och lönsamhetsansvar. För att bli framgångsrik hos oss tror vi att du har lett forsknings- och/eller utvecklingsprojekt och är både resultatorienterad och har en god finansiell förmåga. Vidare tror vi att du har förmåga att både lyfta blicken mot framtiden ur ett koncernledningsperspektiv och att omvandla övergripande strategier till vardagsutmaningar på divisionen.

Vi tror att du beskrivs av andra som en progressiv och modig person med mycket energi. Att kommunicera med och att motivera ditt team genom förtroende, energi och engagemang ser du som en självklarhet. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat. Meriterande är om du tidigare har lett en forsknings- och utvecklingsorganisation, suttit med i en koncernledning, arbetat internationellt, har ett upparbetat kontaktnät inom branschen och har förståelse för offentlig upphandling och samverkan.

Vi erbjuder dig en möjlighet som är svår att hitta någon annanstans i Sverige inom en organisation med ett starkt varumärke och med stora möjligheter till att påverka och där människor trivs. Placering för tjänsten är Stockholm och i rollen ingår en del resande, främst i Sverige. Låter det spännande?

Låter detta spännande och du vill veta mer så är du välkommen att kontakta vår VD Pia Sandvik, 010-516 62 81 , Sista ansökningsdag är den 27 maj, 2018.  

Våra fackliga representanter är: Lazaros Tsantaridis, 010-516 62 21 och Linda Ikatti, 010-516 51 61

RISE Research Institutes of Sweden
RISE är Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner. I internationell samverkan med företag, akademi och offentlig sektor bidrar vi till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle. Våra 2 300 medarbetare driver och stöder alla typer av innovationsprocesser. RISE är ett oberoende, statligt forskningsinstitut som erbjuder unik expertis och ett 100-tal test- och demonstrationsmiljöer för framtidssäkra teknologier, produkter och tjänster. www.ri.se

Liknande jobb

Liknande jobb