Analytisk Bolagsekonom till Veidekke Bostad

Rekryterare
Veidekke
Plats
Stockholm
Annonserat
den 16 maj 2018
Stängs
den 15 juni 2018
Kontakta
Oskar Jonsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Redovisningsavdelningen ansvarar för all redovisning inom Veidekke Bostad. Avdelningen består i dagsläget av en ekonomichef, två bolagsekonomer, en Financial Controller, en Koncernredovisningsekonom, en Brf-ekonom och 3 reskontra. Rapporteringen omfattar omkring 270 dotterbolag, innehållande 6 JV-samarbeten, och sker till huvudkontoret i Norge. Redovisning och konsolideringsarbete görs i Unit4 (Agresso).

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta i en bred roll där du arbetar självständigt med totalansvar för något eller några JV-samarbeten och dotterbolag. Detta innebär arbete med momsavstämningar, inkomstdeklarationer, årsredovisningar, ansvar för anläggningsregister samt månadsvis legal-och operativ rapportering till både JV-bolagen och Veidekke Bostad koncernen. Du kommer att fungera som en ekonomiansvarig vilket även innebär arbete med likviditetsanalyser samt budget- och prognosuppföljning i samarbete med projektledare. Du kommer även bli involverad i koncernredovisning, konsolidering och koncernbokslut samt även fungera som stöd vid transaktioner och förvärv.

Din bakgrund
Rätt kandidat har minst 5 års erfarenhet av redovisning och har självständigt drivit och ansvarat för bokslut i ett eller flera bolag. Du har troligen suttit i projektstyrda organisationer och har förståelse för projektredovisning samt viss koncernredovisning. Har du kommit i kontakt med Transfer Pricing-frågor och hanterat Mgmt-fees är det en stor fördel. Du är en van användare av Excel och har gärna erfarenhet av Agresso. Du har en akademisk eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi.

Vi kommer främst leta efter kandidater med erfarenhet från Bygg- eller Entreprenadsbolag alternativt Fastighetsbranschen. Då rollen även kräver att du ska kunna lyfta blicken och arbeta analytiskt så är det en fördel om du har intresse för det controllerrelaterade arbetet och vill fortsätta utvecklas inom området.

I rollen som bolagsekonom är det viktigt att vara självgående samt ha förmågan att driva och arbeta proaktivt. Du är en nyfiken person som alltid ser möjligheter till förbättring men även ser till att saker blir genomförda. Du månar om gott samarbete med såväl kollegor som övriga kontaktytor i och utanför organisationen samtidigt som du är strukturerad. Då bolaget är entreprenöriellt och fortfarande växer kraftigt krävs det i rollen att vara pragmatisk, flexibel och serviceminded.

För dig som vill utvecklas inom ekonomiområdet så finns det stora möjligheter både att växa kompetensmässigt och med ytterligare ansvar.

Välkommen med din ansökan!

Om företaget
Att sälja nyproduktion hos Veidekke handlar om att sälja en dröm – bostaden är ju inte byggd än. Veidekke Bostad förverkligar bostadsdrömmar – tillsammans med sina kunder och samarbetspartners – genom att utveckla bostäder som både är attraktiva och hållbara ur ett klimatperspektiv.

Veidekke är verksamma i Mälardalen, västra Sverige och Skåne och ingår i Veidekkekoncernen som är Skandinaviens fjärde största bygg-, anläggnings- företag med en total omsättning på drygt 30 mdr NOK. Veidekke har funnits sedan 1936 och har aldrig gått med förlust.

Veidekke Bostad, med en omsättning på 2,9 mdr SEK, har funnits i Sverige sedan år 2000 och byggt mer än 2500 bostäder i Mälardalen, Västra Sverige och Skåne.

Vi har en stark företagskultur som bygger på tydliga värderingar (profesjonell, redelig, entusiastisk och grensesprengende) och tror på en hög grad av frihet under ansvar. Genom ett unikt program för personalägande, där alla erbjuds samma möjlighet, äger vi som arbetar inom Veidekke drygt 20 procent av företaget vilket skapar motivation och ger företaget en möjlighet att agera långsiktigt. Läs mer om Veidekke Bostad på www.veidekkebostad.se

Kontaktperson
Oskar Jonsson
Rekryteringskonsult
0767835088
oskar.jonsson@futurevalue.se

Liknande jobb

Liknande jobb