Redovisningschef till Bilda

Rekryterare
Bilda
Plats
Stockholm
Annonserat
den 17 maj 2018
Stängs
den 16 juni 2018
Kontakta
Therese Kraft
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Välkommen till Bilda!

Redovisningschef

Lockas du av att arbeta i en mångkulturell organisation? Älskar du siffror och är redovisning din passion? Då kanske befattningen som Redovisningschef hos Bilda kan vara din nästa utmaning!

Du kommer ha formellt personalansvar för 5 medarbetare och ansvara för att fördela/prioritera deras arbetsuppgifter och motivera dem i deras dagliga arbete. Rollen som redovisningschef är direkt underställd den administrativa chefen. 

Bilda erbjuder en trevlig arbetsmiljö, fina och nya lokaler, en familjär stämning och trevliga kollegor. Placeringen är på Blidas kontor på Rosenlundsgatan i Stockholm.

Dina främsta arbetsuppgifter och ansvarsområden

 • utveckla förbundets riktlinjer, regler, system och rutiner för redovisningen
 • upprätta budget och prognos för Bildas riksorganisation och dotterbolag
 • upprätta bokslut för Studieförbundet Bildas riksorganisation inklusive dotterbolag och Bildas sex regioner
 • ansvar för 280 löner 
 • personalansvar och arbetsledning av personal inom redovisning- och serviceenheten på förbundskansliet
 • utveckla arbetssätt och rutiner
 • löpande bokföring och redovisning
 • rapportering till ledning, revisorer, Eurocard och andra externa parter.
 • ansvar för omvärldsbevakning inom redovisningsområdet
 • utbilda och säkerställa att medarbetare får information om aktuella föreskrifter och riktlinjer inom redovisningsområdet.
 • delta i internkontrollarbetet och säkra att aktuella bestämmelser och föreskrifter följs.
 • företräda Bilda i interna och externa samverkansforum där frågor kopplat till rollen och ansvaret behandlas. 

Din profil
Vi söker dig som har akademisk utbildning eller motsvarande med inriktning mot redovisning. Du har gedigen erfarenhet av redovisning och personalledning. Du är trygg i din kunskap och delar Bildas övertygelse om alla människors lika värde.

Bilda arbetar idag i systemen Visma Controll, Agda lön som är meriterande om du har erfarenhet av. 

För att trivas i rollen är det viktigt att du har ett driv, är nyfiken och har stark servicekänsla. Du drivs av att arbeta mot mål, är orädd och tycker om utmaningar. Du trivs med att arbeta tillsammans med andra människor, är lyhörd, vågar ställa krav och vara en bra ledare. Det är viktigt att du har en prestigelös inställning, du får jobbet gjort oavsett om det är ”högt eller lågt”. Vidare är du en person som är bra på att skapa struktur, är initiativrik och analytisk.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Bilda med SJR. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig skicka in din ansökan snarast. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Therese Kraft 076-879 91 95. Vi tillämpar ett löpande urval, välkommen med din ansökan!

Om Bilda
Bilda är ett studieförbund som erbjuder studiecirklar, kulturprogram och andra sociala mötesplatser. Vårt jobb är att ta tillvara våra medlemsorganisationers och enskilda människors drivkraft och möjliggöra deras – och dina – idéer och initiativ. Bilda tror på ett samhälle där människor möts och utvecklas tillsammans.

I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom musik, film, dans, hantverk och mycket annat.

Geografiskt är Bilda uppdelat i sex regioner, med ett gemensamt förbundskansli i Stockholm och ett studiecenter i Jerusalem.