Solution responsible - IT & Systemstöd

Plats
Örebro
Annonserat
den 17 maj 2018
Stängs
den 10 juni 2018
Ref:
3819310104
Kontakta
Ann-Christin Vagner
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Som Solution responsible påverkar du hur bolaget tar nästa steg för effektivare systemutveckling och förvaltning. Din insats kommer vara en viktig del i att implementera det agila arbetssättet i vår verksamhet samt med våra leverantörer. Du kommer ha nytta av ditt intresse för människor, dina metodikkunskaper inom agilt arbetssätt och systemutveckling samt din ledarförmåga. 

Tjänsten som solution responsible är placerad på huvudkontoret i Örebro och tillhör IT-avdelningens drift- och förvaltningsgruppering. Din funktion är att leda förvaltningsgruppen som består av representanter från olika funktioner i bolaget. De system som du blir ansvarig för rör affärsområdet finansiering, däribland vårt affärssystem. IT-avdelningen arbetar idag agilt mot flera externa leverantörer, nästa steg är att implementera arbetssättet i resterande organisation.

Arbetsuppgifter
Du fångar verksamhetens behov, prioriterar och driver igenom dessa förändringar med våra partners. 

Funktionen innefattar: 
• Prioritering 
• Kravhantering 
• Beställning av uppdateringar och utveckling 
• Testning och testledning 
• Budgetansvar 
• Projektledning 

Läs gärna mer om Kommuninvests digitala satsning: http://kommuninvest.se/karriar/digitalisering/

Kvalifikationer
Förutom att du är stark inom systemförvaltningens olika delar är du intresserad av att förbättra och utveckla verksamhet. Det är en tillgång om du även arbetat med finansiellt affärssystem. 
Du är van att vara bryggan mellan IT och verksamheten och vet hur du skall hantera önskemål för att klara balansen mellan krav och vad som är genomförbart. Inom metodik har du stor erfarenhet av krav, test, projektledning och agilt arbetssätt. 

Du behöver ha erfarenhet av att arbeta med molntjänster och ha beställarkompetens av utvecklingsinsatser. Informationssäkerhet inom molnsystem är meriterande. Du talar flytande engelska.

Utbildningsnivå

  • Högskola / Universitet, kandidatexamen

Personliga egenskaper
Du behöver känna engagemang för vår idé och vår verksamhet. Du är strukturerad och har en pedagogisk förmåga som säkerställer att du uppfattat önskemål korrekt och att du nått fram med ditt budskap. Du kan anpassa din metodik så att den fungerar med utgångspunkt från verksamheten och oavsett kompetensnivå hos mottagaren. 

Lika viktigt som faktiska kunskaper och färdigheter är att du delar våra värderingar och verkar för att sprida dem både internt och externt. Dessa värderingar visar sig till exempel i din attityd och är avgörande för ett prestigelöst samarbete, för att lyckas med kvalitet i alla moment och bidra till helheten. Du engagerar dig i vårt uppdrag och visar delaktighet. Du är tydlig när du kommunicerar och säkerställer att du förstått information som förmedlas till dig. För dig är det naturligt att dela med dig av din kunskap och hjälpa andra att hitta bättre arbetssätt. Hos oss är samarbete, initiativförmåga och prestigelöst ansvarstagande de tre grundfundamenten för en framgångsrik organisation.

Om företaget
Vi bidrar till Sveriges utveckling med en lika fantastisk som enkel idé: Fler kommuner får bättre lånevillkor tillsammans, än var och en för sig. Sedan 1986 har idén bidragit till att sänka svenska kommuners lånekostnader med miljardbelopp. Vi är 105 personer som tror på det vi gör, har en balansomslutning på 375 miljarder, 93 % av Sveriges kommuner och landsting som uppdragsgivare och världen som arbetsplats.

Vi erbjuder
Vi vill att våra medarbetare ska kunna kombinera sitt arbete med fritid och familjeliv. Vi tycker det är viktigt att man kan påverka sin arbetstid och att det finns en flexibilitet att få livet att gå ihop. Våra medarbetare är kompetenta och utvecklingsinriktade, vi uppmuntrar därför till intern rörlighet för att ge medarbetarna möjlighet att utvecklas. Mycket tid avsätts varje år till planering och genomförande av utbildningsinsatser för alla medarbetare. Vi tycker att det är viktigt att alla våra medarbetare förstår hur den egna insatsen bidrar till den övergripande strategin, att vara världens bästa organisation för kommunal finansförvaltning.