Verkställande Direktör med en central roll i Luleåregionens utveckling

Plats
Luleå
Annonserat
den 18 maj 2018
Stängs
den 3 juni 2018
Kontakta
Jonas Bengtsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vill du leda ett bolag med Sveriges nöjdaste kunder? Vi söker erfaren ledare med ett kreativt förhållningssätt och förmåga att bygga goda relationer.

Position
Som VD för Luleå Lokaltrafik är du ansvarig för att beslutad strategi följs för att uppnå bolagets långsiktiga mål. Du förväntas driva och utveckla bolagets löpande förvaltning och drift på ett resurseffektivt sätt. En tydlig förväntan är att leda och utveckla bolaget som helhet med kvalitet och effektivitet i fokus samt att driva bolaget i samarbete med övriga verksamheter inom kommunkoncernen. Som VD rapporterar du till styrelsen samt ingår i moderbolagets VD-grupp.

Utmaningen
Som VD och ledare i Luleå Lokaltrafik har du en central roll i bolagets – och Luleåregionens - framtida utveckling. Vi ser framför oss en framtid där vårt erbjudande är så attraktivt att det är varje Luleåbos förstaval när de ska resa inom staden. Det ska kännas lika naturligt och enkelt som något annat färdsätt, samtidigt som våra unika fördelar ska locka fram positiva känslor att du känner att du får ett mervärde genom att resa med oss.

Som vår nya VD ska du tillsammans med medarbetarna vidareutveckla bolagets verksamhet på alla fronter. Vi vill ha nöjda kunder, en sund ekonomi och en resandeökning som uppfyller fördubblingsmålet, vilket innebär att vi från 2006 fram till 2020 ska ha fördubblat antalet resenärer.

Du förväntas på ett smart sätt utveckla bolaget i linje med våra tre grundpelare;

  • Hållbart

För våra resenärer står hållbarhet för prisvärda och klimatsmarta resor. Hållbarhet innebär även att du kommer fram i tid. Hållbarheten manifesteras även i form av den långsiktiga och ansvarsfulla samhällsutvecklingen vi bidrar till. För att lyckas långsiktigt måste vi också bli än mer affärsmässiga i våra avtal med bland annat kommunen.

  • Enkelt

Vi gör det inte svårare än vad det är. Enkelhet innebär att det ska vara mindre komplicerat att resa kollektivt än att nyttja andra färdsätt. Det ska synas i allt från enkla prismodeller och betalningssätt till tydlig kommunikation. Våra serviceinriktade medarbetare bidrar till känslan av att det är enkelt att resa med LLT. Därför bygger vi en företagskultur där det är lätt att sköta sina arbetsuppgifter.

  • Tillsammans

Att resa med LLT innebär att resa tillsammans. Samtidigt för vi samman människor och ger dem närhet till alla delar av Luleås utbud. Ordet tillsammans kännetecknar också hur vi jobbar internt. Vi känner stolthet över det vi levererar och vi engagerar oss i kollegor, kunder och andra människor. Det bidrar till att profilera oss som en attraktiv arbetsgivare.

Luleå Lokaltrafik placerar sig årligen i topp när det gäller Sveriges mest nöjda kunder. Kunden i fokus är ett av våra ledord och vi arbetar aktivt för att fler ska välja bussen. Det absolut viktigaste för att kunna fortsätta jobba i rätt riktning är att vi har funktionella lokaler som stödjer verksamheten, samverkan och trivsel. Under året har vi börjat planera för en helt ny depå. Ett arbete där du förväntas ta vid och gå från plan till förverkligande.

Vem är du?
Vi söker dig med högskoleutbildning. Du är en erfaren ledare med erfarenhet av att leda organisation med kollektivanställda. Vi föreställer oss att du har erfarenhet av avtalsförhandlingar och ett stort intresse för att driva och utveckla såväl bolag som människor. Det är en stor fördel om du har erfarenhet att leda genom andra ledare. Kunskaper och erfarenhet från liknande verksamheter, kvalitetsutveckling och/eller förbättringsarbete är meriterande. Detsamma gäller erfarenhet från arbete i en politiskt styrd organisation.

För att lyckas som VD ser vi att du har ett kreativt förhållningssätt med intresse för utveckling och ständiga förbättringar. Du har en strategisk förmåga och omdöme att fatta beslut för helhetens bästa.

Som person är du tydlig, målorienterad och trygg i ditt ledarskap. Du är engagerad och involverad i verksamhetens utveckling med en coachande ledarstil. Vidare har du förmåga att skapa goda relationer och samarbeten.

Låter detta som din nästa utmaning?

Har du frågor om tjänsten kontakta gärna Jonas Bengtsson på Mercuri Urval, tfn 0709-69 01 65 eller styrelseordförande Mårten Ström, tfn 070-544 56 06 för mer information eller skicka in din ansökan bestående av CV och personligt brev via www.mercuriurval.se (Ref.nr SE-13038).

Urval kommer att ske löpande så vi vill ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast 3 juni.

Vill du veta mer om Luleå Lokaltrafik AB se www.llt.lulea.se

Om företaget
Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Luleå Lokaltrafik AB är ett helägt dotterbolag till Luleå Kommunföretag AB. Bolaget har 148 anställda och en omsättning på ca 140 MSEK. Luleå Lokaltrafik har uppdraget från Luleå Kommun att planera, marknadsföra och bedriva trafik med buss i Luleå tätort. Fordonsparken består av 69 bussar. I årliga kundundersökningar rankas bolaget som ett av Sveriges bästa bussbolag i stadstrafik. Luleå Lokaltrafik har en viktig roll i utvecklingen av trafiken i Luleå tätort och därmed en betydande aktör i samhällsbyggandet.