Automationsingenjör till Paroc

Rekryterare
Paroc Group AB
Plats
Hällekis eller Hässleholm
Annonserat
den 18 maj 2018
Stängs
den 17 juni 2018
Ref:
SE-13114
Kontakta
Esko Oja
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Var med och utveckla automationsprocesser i Parocs anläggningar

Paroc stärker sitt team och letar efter fler automationsingenjörer

Position
Paroc är en av Europas ledande tillverkare av energieffektiva och brandsäkra isoleringslösningar och behöver nu förstärka sitt team med fler automationsingenjörer.

Ditt ansvar är att stödja utvecklingen inom automationsområdet vid Parocs produktionsanläggningar och vidareutveckla automationskonceptet. Rollen kommer att skräddarsys efter din bakgrund; Du kommer att arbeta som projektledare och ansvara för utvecklings- och investeringsprojekt, design och implementering, samt som programmeringsexpert inom automation och informationssystemutveckling. Ditt huvudfokus är implementering av el- och automationsinvesteringar och andra automationsrelaterade utvecklingsprojekt. En del av dina arbetsuppgifter innefattar att säkerställa en smidig informationsöverföring och kommunikation mellan system.

Det är du som utforskar nya lösningar och tekniska möjligheter, samt genomför och förverkligar de valda utvecklingsåtgärderna. Du har en nyckelroll i att förbättra bolagets kapacitet och operativa prestanda, samt öka automationsgraden ännu mer i alla Parocs produktionsanläggningar. Du arbetar i nära samarbete med produktionen, utvecklingsteam och externa samarbetspartners.

För att lyckas i rollen ser vi att du har en bakgrund inom automation och utveckling. Exempelvis kommer du från process-,  tillverkningsindustrin, eller som automationstjänsteleverantör 
(t ex ingenjörskontor, konsulttjänst). Du har god erfarenhet och kompetens inom automations- och informationssystem, samt relaterad mjukvara och logik (t ex Siemens, ABB, Beckhoff). En bakgrund inom några av följande områden är mycket meriterande: programmering (t.ex. PLC, C, Codesys), Robotics, El-design och / eller servostyrning och motorer. En relevant examen inom automationsteknik och informationssystem (B.Sc eller M.Sc) värderas, men viktigare är din professionella kunskap och erfarenhet. Du behärskar svenska och engelska flytande.

Paroc erbjuder dig en intressant karriärmöjlighet där du får möjlighet att utvecklas i en väl fungerande internationell organisation och tillsammans med oss bygga en mer hållbar framtid. Du kommer få stöd av dedikerade och kompetenta kollegor inom produktionsteknikutveckling, med ett stort engagemang och god gemenskap. Arbetsplatsen för tjänsterna är Hällekis eller Hässleholm men du stödjer alla våra produktionsanläggningar i Hällekis, Hässleholm och Skövde.

Låter detta som en intressant och spännande roll? Skicka din ansökan tillsammans med ditt CV och löneanspråk på engelska via www.mercuriurval.se, referensnummer SE-13114. Positionen tillsätts när lämplig person hittas, så skicka in din ansökan snarast, dock senast den 17 juni 2018. För mer information kontakta Esko Oja +35820 7420 535.

Om företaget
Paroc är en av Europas ledande tillverkare av brandsäker stenullsisolering och energieffektiva lösningar. Hörnstenarna i vår verksamhet är kund- och personalorientering, konstant innovation, lönsam tillväxt och hållbar utveckling. Under hela vår 80-åriga historia har vi byggt upp ett rykte för innovation, produktprestanda, teknisk expertis och hållbarhet. Parocs produkter inkluderar byggisolering, teknisk isolering, marin- och offshoreisolering samt akustiska produkter. Produkterna tillverkas i Finland, Sverige, Litauen, Polen och Ryssland och omfattar ca 1840 medarbetare tillsammans med våra försäljningskontor. År 2017 uppgick nettoomsättningen till 411 MEUR. Paroc är en del av Owens Corning.

Läs mer på www.paroc.se