VD till Bilmetro Lastbilar

Plats
Gävle
Annonserat
den 18 maj 2018
Stängs
den 17 juni 2018
Kontakta
Michael Schilling
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Bilmetro AB är en av Sveriges ledande återförsäljare av person- och lastbilar med verksamhet på 11 orter i Gävleborg, Dalarna och Uppland. Dagens sortiment omfattar de starka varumärkena Scania, Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Honda, KIA. Bilmetro omsätter runt 3,3 miljarder SEK per år och har ca 570 anställda och säljer 11,500 bilar per år.

Bilmetro Lastbilar söker nu en ny VD. Som VD för Bilmetro Lastbilar har du ett övergripande och direkt ansvar för vår verksamhet som idag bedrivs på följande orter: Gävle, Borlänge, Hudiksvall, Uppsala, Bollnäs, Mora samt Hedemora. Bilmetro Lastbilar är en del av Bilmetro koncernen och med en egen omsättning om 1 miljard SEK och har ca 200 anställda. 

Verksamheten är organiserad i Servicemarknad och Försäljning som stöds från koncerngemensamma stabsavdelningar för ekonomi, HR, IT, fastigheter, telefoni, kvalitet och miljö. Servicemarknaden leds av 1 Servicemarknadschef till vilken 6 st servicechefer rapporterar till. Försäljningsavdelningen har 1 försäljningschef till vilken våra säljare rapporterar till. Service- respektive försäljningsadministrationerna rapporterar till ovan nämnda chefer.

I ditt arbete kommer du att ha daglig kontakt med försäljning, servicemarknad och även tät dialog med vår generalagent.

Du kommer att vara en hel del på resande fot inom verksamhetsområdet för att arbeta nära våra verksamhet och kunder, för på bästa sätt kunna utveckla vår verksamhet att erbjuda den bästa kundservicen.

Inom Bilmetro Lastbilar har du din egen ledningsgrupp samt styrelse men du ingår också i Bilmetro koncernens ledningsgrupp.

Eftersom tjänsten innebär mycket kontakter med olika delar inom koncernen, bör du som person vara social, kommunikativ och trivas med ett stort och varierat kontaktnät. Du tillämpar ett prestigelöst och inspirerande ledarskap och förstår vikten av att bygga upp ett gott samarbetsklimat med övriga enheter inom och utanför bolaget. Du har en god analytisk förmåga och är pedagogisk, öppen och lyhörd i ditt sätt att kommunicera.

Nyckelkompetenser för att lyckas i denna roll är strategiska färdigheter och ett strukturerat och processorienterat arbetssätt. Det är viktigt att du är flexibel och kan ändra prioriteringar när det behövs eftersom vi arbetar i en ständigt föränderlig miljö. Du måste ha en dokumenterad erfarenhet av försäljning samt ledarskap och mycket meriterade är om du har erfarenhet av branschen eller närbesläktad verksamhet inom fordonsindustrin. Du har en akademisk examen eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt som gör dig kvalificerad för tjänsten.

Du har en förståelse för finansiella processer och vana av att leverera månadsrapporter samt goda kunskaper i ekonomisk uppföljning och rapportering.

Stämmer detta in på dig och du utmanas av utmaningen, erbjuder vi dig ett mycket intressant och roligt arbete i ett expansivt företag. Du rapporterar till VD för Bilmetro koncernen och tjänsten är placerad i Gävle.

I denna rekrytering samarbetar Bilmetro med Onepartnergroup AB och rekryteringskonsult Michael Schilling. Frågor om tjänsten besvarar av Michael Schilling på telefon 073-0239105 eller via mail michael.schilling@onepartnergroup.se

Din ansökan sänder du in till Onepartnergroup senast 2018-06-17 på www.onepartnergroup.se