Enhetschef som vill utveckla styrningen i staten

Plats
Stockholm
Annonserat
den 21 maj 2018
Stängs
den 3 juni 2018
Ref:
2018-00433
Kontakta
Pia Heyman
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

ESV utvecklar den ekonomiska styrningen för regeringen, Regeringskansliet och andra statliga myndigheter samt gör analyser och prognoser av statens ekonomi. ESV är också Sveriges nationella revisionsorgan för EU-medel. Vi finns i Stockholm och har 150 anställda.

Vi söker dig som har ett genuint intresse för att utveckla statsförvaltningen och som stimuleras av att verka i ett sammanhang som påverkas av politiska beslut. Genom arbetet bidrar du till en effektivare statsförvaltning.

Vi söker nu en enhetschef som ansvarar för utveckling och förvaltning av resultatstyrning, intern styrning och kontroll samt internrevision i staten. Enheten arbetar också med frågor och uppdrag om effektivisering och verksamhetsutveckling i staten.

Enheten ger stöd både till myndigheter och till Regeringskansliet genom uppdrag, rådgivning och utbildning. Vi arbetar interaktivt och i nära samarbete med myndigheter och i dialog med Regeringskansliet.

Enheten består för närvarande av 12 medarbetare och ingår i en avdelning med ytterligare två enheter; Enheten för redovisning och finansiering och Statsredovisningsenheten.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter blir att under avdelningschefen utveckla, leda och planera enhetens arbete samt representera enheten gentemot våra målgrupper. Som enhetschef ingår du i avdelningens ledningsgrupp.

Det innebär att du:

  • driver och prioriterar de för myndigheten viktiga frågorna
  • tydliggör uppdrag och mål
  • planerar, utvecklar och följer upp verksamheten i dialog med medarbetarna
  • ser kommunikation och samverkan som ett viktigt verktyg.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har god ledarskapsförmåga och intresse av styrning och utveckling av statsförvaltningen. Du har akademisk utbildning som är relevant för tjänsten.

Du har erfarenhet av ledarskap som chef och ett genuint intresse för människor samt förmåga att leda och utveckla kvalificerade medarbetare. Du har erfarenhet av att arbeta parallellt med operativa och strategiska frågor och gärna av utvecklings- och förändringsarbete.

För rollen är det viktigt att du har kvalificerad erfarenhet av statlig styrning och uppföljning. Det är meriterande med erfarenhet av myndighetsstyrning och utredningsarbete.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Det är viktigt att du är:

  • utåtriktad, kommunikativ och trivs med att företräda ESV
  • bra på att planera, prioritera, och följa upp
  • strategisk och ser helheter och är lösningsorienterad
  • utvecklingsinriktad och drivande
  • bra på att samarbeta och samverka med andra
  • tydlig och skapar delaktighet och engagemang.

Det är dessutom en förutsättning i rollen att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Mer information om tjänsten

Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning 6 månader. Välkommen med din ansökan senast den 3 juni 2018.

Har du frågor om jobbet är du välkommen att kontakta avdelningschef Pia Heyman, telefon 08-690 45 02 eller avdelningschef/enhetschef Eva Lindblom, telefon 08-690 45 37. Vid frågor kring rekryteringsprocessen, kontakta HR-chef Helena Wingemo, telefon 08-690 43 43. 

Fackliga företrädare är för SACO, Elisabeth Perntz, telefon 08-690 44 44, och för ST, Johan Hjerpe, telefon 073-535 70 09.

Vi erbjuder dig

En stimulerande arbetsplats
Ekonomistyrningsverket är en stimulerande arbetsplats där du som medarbetare får möjlighet att utvecklas och ta ansvar. Vi arbetar för att vara en modern myndighet med tekniska lösningar som underlättar det dagliga arbetet. Vi sitter i trevliga lokaler på Drottninggatan i centrala Stockholm. Ekonomistyrningsverket är en kunskapsorganisation. För oss är det självklart att du på olika sätt ges möjlighet till utveckling.

Friskvård
Trivsel och god hälsa är en viktig förutsättning för att kunna göra ett bra jobb. Som anställd på Ekonomistyrningsverket har du tillgång till en friskvårdstimme i veckan. Vidare erbjuds du ett friskvårdsbidrag om en årlig summa per kalenderår. ESV subventionerar även kostnader för läkarvård, sjukgymnastik, sjukhusvård och receptbelagda läkemedel i enlighet med gällande statliga avtal.

Mångfald
Vi ser olikheter som en framgångsfaktor för verksamheten och drar nytta av de olika perspektiv och angreppssätt som mångfalden genererar. ESV har ett tillåtande och inkluderande arbetsklimat som kännetecknas av respekt, delaktighet, kreativitet och att det är högt i tak. På ESV är det en självklarhet att alla anställda har likvärdiga möjligheter, rättigheter och skyldigheter.

Liknande jobb

Liknande jobb