Danske Bank

Kreditchef till Danske Finans

Rekryterare
Danske Bank
Plats
Linköping eller Stockholm
Annonserat
den 21 maj 2018
Stängs
den 11 juni 2018
Ref:
18976
Kontakta
Niels Jörgen Larsen
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Har du ett stort intresse för finansbolagsaffärer och vill vara med och bygga morgondagens lösning för effektiv kreditbeviljning och riskhantering? Då kanske du är vår nästa kreditchef!

Danske Finans ansvarar för produktområdena leasing, avbetalning, kontraktsbelåning och fakturafinansiering inom Danske Bank. I rollen som kreditchef tar du ett helhetsgrepp om att utveckla rutiner, modeller och system för kreditbeviljning och kredituppföljning. Just utvecklingen inom detta område är särskilt viktig i ljuset av den kraftiga tillväxt vi eftersträvar och den snabba teknologiska utvecklingen. Du kommer dessutom att ha en nyckelroll vid kreditmässig strukturering av våra leverantörssamarbeten samt vara en aktiv diskussionspartner för bankkontoren och resten av Danske Finans i kreditfrågor.

Du rapporterar till chefen för Danske Finans Sverige. I det dagliga har du ett nära samarbete med våra säljare/produktspecialister, kredit-teamet inom Business Support, samt med kolleger inom kreditområdet i banken och i finansbolagsverksamheterna i de övriga nordiska länderna.

Som utmanare på den svenska bankmarknaden genomsyras Danske Bank av en entreprenörskultur. Vi erbjuder dig nu en unik möjlighet att vara drivande i att skapa kraftig tillväxt inom Danske Finans, som är ett av bankens kärnområden. Vi söker efter medarbetare som alltid ser till kundens bästa, och som fokuserar på lösningar istället för problem. För dig som tycker om utmaningar och strävar efter att växa inom ditt arbete ges du möjlighet till stort eget ansvar, samtidigt som du har ett engagerat team och inspirerande ledare omkring dig. Vi erbjuder dig en inkluderande arbetsmiljö där du är med och bidrar till vår framtida utveckling.

Vem är du?
För att trivas i den här rollen tror vi att du har stark kompetens inom kreditområdet och ett stort intresse för finansbolagsaffärer. Du är analytiskt stark, strukturerad och har lätt för att prioritera och planera samt följa upp aktiviteter. Du är en god kommunikatör och uttrycker dig klart, tydligt och övertygande såväl i större som i mindre grupper. Du har goda ledaregenskaper och ett brinnande intresse för att vidareutveckla Danske Finans. Du har relevant akademisk examen och minst tio års erfarenhet av finansieringsverksamhet. Du är baserad antingen i Linköping eller i Stockholm, men du förväntas jobba på vårt kontor i Linköping minst en dag i veckan.

Är du intresserad?
Vill du vara med och förverkliga Danske Finans ambitiösa tillväxtmål för Sverige? Då ser vi fram emot din ansökan! Kontakta gärna Niels Jörgen Larsen, chef för Danske Finans, Sverige på 073-422 15 83, om du har några frågor.

Skicka ansökan och CV senast 2018-06-11.

Danske Bank är en stark nordisk fullservicebank med ett internationellt nätverk. Vår vision är att bli erkänd som den mest pålitliga finansiella partnern. Danske Bank har sitt huvudkontor i Köpenhamn och har 18 000 anställda i 16 länder.