Senior Förvaltaranalytiker till Skandias kapitalförvaltning

Rekryterare
Skandia
Plats
Stockholm
Annonserat
den 23 maj 2018
Stängs
den 20 juni 2018
Kontakta
Ludvig Åkesson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Skandias kapitalförvaltning är en organisation med omkring 80 medarbetare som förvaltar totalt över 600 miljarder kronor via Skandias livportfölj och fonderbjudande. Vi söker nu en förvaltaranalytiker till enheten Förvaltarval.

Din roll
Som förvaltaranalytiker ansvarar du för att upphandla och löpande utvärdera både internt och externt förvaltade fonder/mandat inom Skandias livportfölj, Skandias fondbolag samt Skandias depå- och fondförsäkring. Tjänsten omfattar främst utvärdering av internationella aktiefonder och hedgefonder i Skandias fonderbjudande. Du kommer då ha omfattande kontakter med ledande svenska och utländska kapitalförvaltare.

I din roll driver du även projekt som rör utveckling av nya förvaltningsmandat i nära samarbete med representanter för de olika Skandia-bolagen. Arbetet innebär regelbundet kommunikation om Skandias investeringserbjudande till kunder, distributörer, m fl. 

Din profil och bakgrund
Vi söker dig som har ett flertals års erfarenhet av antingen förvaltarutvärdering, portföljanalys eller aktieförvaltning, helst för internationella förvaltningsmandat. Din utbildning bör vara på högskolenivå och då lämpligtvis med finansiell inriktning. Eftersom vi har många olika typer av motparter är det viktigt att du kan anpassa muntlig och skriftlig kommunikation på ett ändamålsenligt sätt, både på svenska och på engelska.

För att lyckas i rollen som förvaltaranalytiker bör du kunna arbeta självständigt utifrån givna mål och uppdrag, men också ha bra samarbetsförmåga med kollegor och olika motparter. Vidare bör du bedriva arbetet på ett analytiskt, strukturerat och effektivt sätt. Ödmjukhet, integritet och ett gott omdöme är andra önskvärda egenskaper.

Din ansökan
Stämmer detta in på dig? Ansök redan idag, dock senast den 20 juni 2018. Ansök gärna tidigare då vi kommer behandla ansökningarna löpande. I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt personligt brev. Om du inte har ditt CV och personliga brev tillgängligt kan du även registrera en ansökan med din LinkedIn-profil. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Ludvig Åkesson på tel. 0701- 44 99 00.

Varmt välkommen med din ansökan!

Skandia är en av Sveriges största, oberoende och kundstyrda bank- och försäkringskoncerner. Vi har gett människor ekonomisk trygghet i mer än 150 år och har en stark tradition av pionjäranda, produktutveckling och samhällsengagemang. Vi skapar rikare liv för människor med hjälp av lösningar inom sparande, pension, ekonomisk trygghet och vardagsekonomi, och genom att underlätta för dem att fatta kloka beslut om sin ekonomi. Vi har 2 miljoner kunder i Sverige och Danmark, ett förvaltat kapital på ca 600 miljarder kronor och 2 000 anställda. Läs mer på www.skandia.se.

Liknande jobb

Liknande jobb