Är du SSPA:s nya VD?

Rekryterare
SSPA
Plats
Johanneberg, Göteborg
Annonserat
den 24 maj 2018
Stängs
den 17 juni 2018
Kontakta
Christina Jansson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Välkommen till SSPA

SSPA är ett maritimt kunskapsföretag med engagerade medarbetare som verkar på den internationella marknaden.
Vi söker en affärsorienterad och resultatdriven VD som ska leda och utveckla företaget mot ökad lönsamhet och en mer hållbar maritim framtid.

Vi letar efter dig som kan formulera tydliga mål, motivera medarbetarna och visa resultat. Vi tror att du är en lyhörd ledare som har förmåga att bygga förtroende och tillit inom och utanför bolaget. Vidare att du har en god kommunikativ förmåga, ett gott ledarskap och visioner om den maritima framtiden. Du har hög integritet och förmågan att vidareutveckla verksamheten och företagskulturen.

Ditt övergripande huvudansvar
Som bolagets VD ansvarar du för att driva utvecklingen av företaget mot uppsatta mål och arbeta med de långsiktiga strategiska frågorna. Du har ansvar för företagets resultat och rapporterar till styrelsen. Du leder, motiverar samt utvecklar ledningsgruppen och organisationen samt kommunicerar en riktning för företaget, med tydlig vision och målsättningar.

Din profil och personliga egenskaper

 • Naturlig och självklar ledarprofil med ett tryggt och stabilt ledarskap
 • Mål- och resultatorienterad grundad i affärsmässighet
 • Strategisk och analytisk i ditt sätt samtidigt som du har driv att tillsammans med ledningsgruppen verkställa och exekvera strategier och planer
 • Ledarskap som grundar sig på målbaserad styrning, skicklig på att leda genom andra, delegera ansvar och göra det möjligt för medarbetarna i organisationen att växa och utveckla verksamheten
 • Kommunikativt skicklig och syns såväl internt som externt samt har ett genuint intresse för att skapa goda relationer till medarbetare, kunder och samarbetspartners
 • Prestigelös och lyhörd person med företagets bästa i fokus
 • Trivs i en kunskapsintensiv omgivning som präglas av teknik och utveckling

Din bakgrund och erfarenhet

 • Du är VD eller har flerårig erfarenhet från ledande befattning, gärna från tjänsteproducerande verksamhet -teknikkonsult eller liknande.
 • Högskoleutbildning inom teknik och/eller ekonomi, eller motsvarande erfarenhet
 • Erfarenhet av att leda på ett målorienterat, strategiskt och visionärt sätt
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska
 • Erfarenhet från den maritima branschen är inte ett krav, men meriterande

Företaget strävar efter en jämnare könsfördelning och ser gärna kvinnliga sökande.

Placering: Johanneberg, Göteborg

Tillträde enligt överenskommelse

SSPA annonsbild
Ansökan
Är det här din nästa utmaning? Välkommen med din ansökan (CV med beskrivning av positioner och företag samt ett personligt brev) på https://www.sspa.se/career senast 17 juni 2018. Urval sker löpande. För mer information kontakta Christina Jansson, HR, tel. 0730-72 90 07. Rekrytering görs i samarbete med Transearch International.
Läs mer om SSPA:s verksamhet på www.sspa.se