Jurist med förhandlingsansvar till Fastighetsägarna MittNord

Rekryterare
Fastighetsägarna
Plats
Sundsvall
Annonserat
den 24 maj 2018
Stängs
den 23 juni 2018
Kontakta
Anousheh Abuhamzeh
Kategori
Juridik
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Nu söker vi en jurist med förhandlingsansvar till Fastighetsägarnas kontor i Sundsvall. Arbetet består av att företräda Fastighetsägarnas medlemmar vid juridiska ärenden, förhandla gentemot externa parter samt ge juridiskrådgivning åt våra medlemmar.

Arbetsbeskrivning:
Som jurist med förhandlingsansvar kommer du att arbeta i en bred roll med hyresjuridisk rådgivning och hyresförhandling som främsta fokusområde. Du har ett nära samarbete med våra medlemmar och biträder dem efter behov vid kontakter med hyresgäster, domstolar och andra myndigheter. Det är en roll med både affärs- och utvecklingsfokus, där du har möjlighet att vara med att utveckla och leverera andra tjänster kopplade till vår affärsverksamhet. Du är en aktiv och viktig del av vår medlemsservice.

Den övergripande uppgiften som jurist med förhandlingsansvar innebär bland annat:

Att vara rådgivare till våra medlemmar i frågor som rör fastighetsrätt generellt samt hyres- och bostadsrättsjuridik specifikt. Även andra rättsområden berörs. På uppdrag av medlemmen företräda denne i tvister i hyresnämnd och domstol.Utveckla och driva hyresförhandlingar på uppdrag av våra kunder samt vara rådgivare till Fastighetsägarnas medlemmar i frågor som rör fastighetsförvaltning. På sikt medverka och leda utbildningar för medlemmar och medarbetare.

På kontoret i Sundsvall arbetar tre personer som delar på flera arbetsuppgifter, vilket innebär att du behöver vara prestigelös, hjälpsam och ha en god samarbetsförmåga. I den här rollen ingår även ett platsansvar för kontoret i Sundsvall. Platsansvarig har ett samordningsansvar för respektive kontor i frågor som är av administrativt eller ordningsrelaterade slag och har tillika ett delegerat arbetsmiljöansvar för det lokala kontoret.

Arbetet som jurist med förhandlingsansvar är omväxlande, utmanande och ställer höga krav på självständighet, problemlösningsförmåga samt förmåga att planera, slutföra och följa upp sitt eget arbete. Vi värdesätter din förmåga att bemöta andra på ett professionellt och trevligt sätt. Visst resande ingår i tjänsten.

Vem är du?
Vi söker dig som trivs i en förhandlingssituation och som både har ett affärsorienterat och samarbetsinriktat arbetssätt. Du bör drivas av att förstå och sätta dig in i medlemmarnas affärsidé och applicera juridiken på ett sätt som ger bästa resultat. Du är serviceinriktad och har lätt för att kommunicera med kunder och motparter på ett professionellt och lättsamt sätt. Du trivs med att ta stort eget ansvar och egna initiativ samtidigt som du har en utpräglad teamkänsla.

Vi söker dig som har en jur kand- eller juristexamen och mer än 5 års arbetslivserfarenhet samt att du har erfarenhet av att handlägga juridiska ärenden, gärna hyresjuridik. Tingstjänstgöring är meriterande men inget krav. Ett intresse för politik och samhällsfrågor är till nytta i tjänsten. Stor vikt läggs på dina personliga egenskaper.

I denna rekrytering samarbetar Fastighetsägarna MittNord med Jurek rekrytering och Bemanning. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Anousheh Abuhamzeh på anousheh@jurek.se alternativt 0766-33-1442.

Välkommen med din ansökan redan idag!

Om verksamheten:
Fastighetsägarna är en branschorganisation som arbetar för en hållbar och fungerande fastighetsmarknad. Vårt uppdrag är att förbättra villkoren för fastighetsföretagandet i landet, så att bostads- och lokalmarknaden kan utvecklas. Tillsammans med våra medlemmar skapar vi förutsättningar för tillväxt och rum för framtiden.

Vi erbjuder spetskompetens inom bland annat juridik, förhandling, utbildning och egenkontroll. Vi är ledande inom stadsutveckling och driver på den lokala och nationella opinionen för att skapa bättre förutsättningar för landets fastighetsföretag.

Område:
Sundsvall
Västernorrlands län

Anställning: 
Tillsvidare, Heltid

Kontakt:
Anousheh Abuhamzeh
0766-33 14 42