Länsförsäkringar Gotland söker Verkställande direktör

Plats
Gotland
Annonserat
den 25 maj 2018
Stängs
den 24 juni 2018
Kontakta
Monica Lönnbom
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

4potentials har fått i uppdrag att finna en ledare till ett större bolag med mycket intressanta utmaningar. Det här en helt unik chans för den som vill leva, bo och arbeta på Gotland och i ett företag i utveckling och framåtresa. Vi på 4potentials kan starkt rekommendera dig – som är en unik resultatorienterad ledare med erfarenhet av att utveckla chefer samt förändra och positionera en verksamhet mot 2025  – att fånga möjligheten och söka denna roll.

Länsförsäkringar Gotland som startade 1828 har idag 37 500 kunder inom sak-, liv- och bankaffären. Genom samarbetet med Länsförsäkringar Fastighetsförmedling kan man idag erbjuda kunder på Gotland en helhetslösning. M a o är en stor del av Gotlänningarna kunder och även ägare i detta fantastiska företag. Varumärket, traditionen och kompetensen på Gotland är enorm och du som Vd tar dig an en utmaning som innebär att du både ska förvalta, förädla verksamheten och förverkliga visionerna framåt.

Länsförsäkringar Gotland vill ligga i framkant utan att lyfta från marken. Det är ett solitt företag med enastående resultat och enligt svenskt kvalitetsindex är det bolaget med de nöjdaste kunderna. Under 2018 betalar Länsförsäkringar Gotland tillbaka 70 miljoner till sina kunder.

Bolaget utvecklas positivt och de ca 80 anställda kommer under 2018 att fortsätta vara en del av ett unikt bolag som firar 190 år! Bolag som LF Gotland måste dock alltid se framåt och förbereda sig för den omvandling och förändring som även sker inom finanssektorn. Varje dag etableras det även fler företag på ön och vi välkomnar kunder som LF Gotland vill ge en unik trygghet. För LF Gotland är kundens företag. LF Gotland har en unik satsning på idrott, kultur, skola och de instanser som gör att vårt samhälle utvecklas positivt. På LF Gotland är man engagerad i Gotlands utveckling och du som Vd ska ena de fantastiska krafter som finns och utveckla LF Gotland:s starka position på den gotländska kartan.

Vem är du?
Den digitala utvecklingen förändrar bank och försäkring. Du är en tydlig ledare som kan engagera medarbetare framåt i denna resa. Du kan ena en ledningsgrupp och du kan inspirera alla medarbetare och vara ett av våra ansikten utåt i olika centrala sammanhang för Gotland. Du uppskattar att vara drivande och engagerad i samhällsfrågor och du har en unik förmåga att förstå företagets kunder.

Det är självklart för dig att bolaget och du ska prestera. Även om man idag är dominerande på en marknad förstår du att ny teknik, digitala Tech-lösningar, nya affärsmodeller och konkurrenter kan förändra marknaden snabbt. Du vill driva bolaget framåt och har en tydlig idé om vart ni är på väg.

Din analytiska och konceptuella förmåga är vital för att bolaget ska vara i framkant. Du är van att rapportera till en styrelse och i en ledningsgrupp. Du är noggrann och samtidigt effektiv. Ett försäkringsbolag och en bankverksamhet har många olika legala krav de måste uppfylla. Vi tror kanske att du har erfarenhet av liknande miljöer?

Din självkännedom, lyhördhet och sociala kompetens är väl utvecklad. Du är en modern ledare. Du vågar ta tuffa beslut och du förstår hur man skall agera med den tradition som finns i bolaget.

Du vill bo och verka på magiska Gotland och du brinner för att utveckla verksamheten.

Ansökan
I det här fallet har Länsförsäkringar Gotland valt att samarbeta med 4potentials. Monica Lönnbom är den som svarar på frågor och tar emot din ansökan. Ansök via databasen (GDPR säker) men har du frågor kan du maila dem till monica.lonnbom@4potentials.com

I den här processen kommer den utsedda rekryteringsgruppen från styrelsen att se ditt CV om du presenteras. Givetvis sker allt konfidentiellt. Tester kommer förekomma i slutet av processen. Vår ambition är att en ny VD presenteras  efter sommaren.

Läs mer på: https://www.lansforsakringar.se/gotland/privat/

Ps. Om du ska flytta hit så finner du boende här: http://www.lansforsakringar.se/gotland/privat/fastighetsformedling/Ds.

Välkommen med din ansökan och glad sommar!