Upphandlare inom Entreprenad & Aff till Svefa

Rekryterare
Svefa
Plats
Stockholm
Annonserat
den 25 maj 2018
Stängs
den 15 juni 2018
Kontakta
Henrik Nyberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Nu söker Svefa två Upphandlare med specialisering på entreprenadupphandling samt Aff/fastighetsförvaltning. Tjänsterna erbjuder stor utvecklingspotential och målbilden är att fortsatt erbjuda de mest kvalificerade upphandlingstjänsterna i Sverige inom förvaltningsområdet. Tjänsterna avser en tillsvidareanställning med placering på det centralt belägna kontoret på Mäster Samuelsgatan 60 i Stockholm.

Om tjänsterna:
Som upphandlare brinner du för att göra affärer och att arbeta fram rätt entreprenör till rätt pris samt definiera och rådge uppdragsgivaren avseende såväl kvalitetskrav som förväntningar.

I båda rollerna ligger att möta många olika typer av kunder och behov. Arbetet innebär att arbeta förutsättningslöst i samverkan med kund med syfte att göra utvecklande och bra avtal. Bolaget har genom sin långa upphandlingsverksamhet och engagemang inom utvecklingen av entreprenader och branschregelverk mängder av spännande avtalsupplägg.

I arbetsuppgifterna ingår sedvanligt upphandlingsarbete såsom att ansvara för upphandlingsprocessen, ta fram förfrågningsunderlag och göra anbudsutvärderingar. Till skillnad från hur många av våra konkurrenter arbetar innefattar våra uppdrag också att stötta i strategiska frågeställningar kring krav och behov, att göra entreprenadpaketeringar och att ta fram affärs- och utvärderingsmodeller. För rätt person finns också möjlighet att utvecklas mot att hålla i utbildningar och avtalsgenomgångar likväl som att stötta beställaren i avtalsfasen. Uppdragen riktar sig både åt den offentliga sektorn och till det privata näringslivet.

I rollen som upphandlare krävs det ett flexibelt förhållningssätt, att kunna omprioritera arbetet i förhållande till att behoven och förutsättningarna kan förändras. Förmåga att planera och styra sitt arbete värderas högt. I dina arbetsuppgifter ingår även att, tillsammans med övriga kollegor, arbeta med utveckling av enheten och av upphandlingsprocessen.

Specialisering entreprenad:
Som entreprenadupphandlare arbetar du brett med upphandling av byggentreprenader, ramavtal och tjänsteentreprenader i direkt anslutning till bygg. I rollen som entreprenadupphandlare ligger också att ta ett helhets- och utvecklingsansvar för denna typ av upphandlingar.
• Vi söker dig med högskole- eller universitetsutbildning, inom juridik, ekonomi, teknik, strategiskt inköp eller motsvarande.
• 2-5 års erfarenhet som projektledare avseende byggentreprenader och ramavtal.
• Du är självgående och kan genomföra upphandlingar
självständigt.
• Kunskaper inom LOU.
• Erfarenhet av byggsektorns standardavtal såsom ABT, ABK och AB.
• Ett utvecklat kontaktnät är meriterande men inget krav.
• Insikt i planprocessen, kunskap om entreprenadmodeller och paketering av entreprenader
• Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift.

Specialisering Aff inom FM/fastighetsförvaltning:
Som upphandlare inom Aff/fastighetsförvaltning kommer du att arbeta med många typer av upphandlingar inom hela FM-segmentet. Du kommer att arbeta med spännande och utvecklande entreprenadupplägg.
• Vi söker dig med 3-5 års erfarenhet som projektledare för upphandlingar med Aff och fastighetsförvaltning.
• Du är självgående och kan genomföra upphandlingar självständigt.
• Ett utvecklat kontaktnät och förväntning beläggningsansvar på såväl sig själv som kollegor.
• Högskole- eller universitetsutbildning, inom juridik, ekonomi, teknik, strategiskt inköp eller motsvarande.
• Kunskaper inom LOU och de regelverk som styr entreprenader.
• Erfarenhet av byggsektorns standardavtal såsom ABT, ABK och AB är meriterande.
• Erfarenhet från fastighets- eller FM-branschen är meriterande
• Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift.

Personliga egenskaper:
Du har lätt för att samarbeta med andra och är driven som person. Vi ser att du är självgående och prestationsorienterad i ditt arbetssätt. För att lyckas i rollen är du även strukturerad och har en god förmåga att skapa goda långsiktiga relationer och hantera kontrakt.

Ansökan:
Vill du bli en del av Svefa? Välkommen att visa intresse via www.boardtalk.se. Frågor besvaras av researcher Henrik Nyberg (070-790 05 29) e-mail henrik.nyberg@boardtalk.se eller ansvarig rekryteringskonsult Ola Everhed (070-790 01 06) e-mail ola.everhed@boardtalk.se. Urval och intervjuer kommer att ske löpande varför vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt.

Liknande jobb

Liknande jobb