Avdelningschef med stort samhällsintresse och helhetssyn

Plats
Göteborg
Annonserat
den 25 maj 2018
Stängs
den 10 juni 2018
Ref:
45123
Kontakta
Camilla Rippe
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vi söker en utvecklingsinriktad chef med helhetssyn till samhällsavdelningen. Länsstyrelsen jobbar för ett hållbart samhälle, med målet att uppfattas som lyhörda experter i en framåtriktad förvaltning.

Arbetsbeskrivning
Samhällsavdelningen hanterar en mängd aktuella och viktiga samhällsfrågor så som samhällsskydd och beredskap, samhällsplanering och bostadsförsörjning, rättighetsfrågor och integration, kulturmiljö samt rättssäkerhet och allmänna val.

I denna roll leder du samhällsavdelningen mot verksamhetens mål tillsammans med fem enhetschefer som bildar avdelningens ledningsgrupp. Du har ett övergripande resultat-, budget- och personalansvar för cirka 195 medarbetare i Göteborg, Vänersborg och Mariestad.

Du ingår i länsstyrelsens ledningsgrupp och ansvarar, i nära samarbete med länsledningen och övriga avdelningschefer, för Länsstyrelsens resultat och utveckling. I din roll kommer du aktivt verka för den strategiska utvecklingen av Länsstyrelsens verksamhet. 

Våra förväntningar på dig
Vi söker dig som har adekvat utbildning samt har flerårig erfarenhet av att vara chef i en komplex organisation. Du är van att leda andra chefer. Du har ett stort intresse och god förståelse för samhällsfrågor och hur ett samhälle fungerar. Vi arbetar med ständiga förbättringar och vill att du är en van förändringsledare.

Vi söker en chef med goda ledaregenskaper som kan skapa förutsättningar för att utveckla både sin verksamhet och medarbetare. Du är en kommunikativ ledare med förmåga att skapa förtroendefulla relationer och samarbeten. Du har en god analytisk förmåga och ett strategiskt förhållningssätt. Du är utvecklingsfokuserad, har ett helhetsperspektiv och är beslutsför.

Vad kan vi erbjuda dig? 
Länsstyrelsen är en spännande arbetsplats där du på en strategisk nivå får vara med och utveckla myndighetens verksamhet samt bidra till strategiska beslut som påverkar individ och samhälle. Tillsammans med dina chefer och medarbetare kommer du att göra skillnad i frågor som berör hela samhället och de globala hållbarhetsmålen.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar vi med Experis AB. För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryteringskonsult Camilla Rippe, telefon 070-377 01 38, camilla.rippe@se.experis.com. Fackliga kontakter: Sten Wolme, SACO, 010-224 54 39, Annika Berggren, ST, 010-224 48 20, Monica Danielsson, SEKO, 0770-457 900 (växel)

Varmt välkommen med din ansökan!

Länsstyrelsen är en myndighet under regeringen. Ett av våra viktiga uppdrag är att aktivt bygga ett hållbart samhälle för nuvarande och kommande generationer. För Samhällsavdelningen innebär uppdraget att arbeta med planering, utveckling och uppföljning inom många sektorer. Agenda 2030 är vägledande för vårt arbete. Primärt är länet vår geografiska avgränsning, men i vissa uppdrag ingår Hallands län och delar av övriga Sverige. Läs mer om Länsstyrelsen och samhällsavdelningens uppdrag här: http://www.lansstyrelsen.se/VastraGotaland/Sv/Pages/default.aspx

Liknande jobb

Liknande jobb