Country Manager Sverige - Dana Lim

Rekryterare
DANA LIM
Plats
Sverige
Annonserat
den 28 maj 2018
Stängs
den 24 juni 2018
Ref:
SE-13122
Kontakta
Zuzana Cisternas
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Med passion och driv

Är du en passionerad och försäljningsdriven person med mycket goda ledaregenskaper och har ett stort nätverk inom byggvarubranschen eller liknande produkter så är detta en ”once-in-a-lifetime opportunity”!

Position
Vår nuvarande Country Manager går vidare efter 13 år till nya utmaningar och nu letar vi efter en ny Country Manager som kommer att ta sig an det lokala ansvaret för försäljningen av Dana Lims´s portfölj i Sverige. Du kommer att ha ansvaret för den totala försäljningen i landet och likaså driva alla marknadsaktiviteter. Du behöver känna dig bekväm med att jobba på alla nivåer och med många olika distributionskanaler. Du kommer både ha Key Account ansvaret för dom stora återförsäljarna men även leda och coacha säljteamet som idag består av sex personer.

Som Country Manager har du totalansvar för landets budget och framtida utveckling. Du kommer regelbundet att analysera alla lokala aktiviteter för att stärka organisationen och för att kunna ta marknadsandelar. Eftersom alla ”backup”-funktioner är centraliserade i Danmark är det viktigt att du är en proaktiv ”doer” som tillsammans med teamet i Sverige, med support från Danmark, får Dana Lim Sverige att växa. Du utgår från ditt hemmakontor men din mesta tid är du på resande fot hos kund, med säljarna eller i Danmark på HQ. Du rapporterar till Administrative Director / CEO och kommer att koordinera back-office aktiviteter med de centrala supportfunktionerna i Danmark såsom: marknad, kundservice, logistik, ekonomi, produktutveckling och även aktivt delta i Dana Lim´s miljöarbete tillsammans med medarbetarna.

Vi letar efter en professionell person med flera års erfarenhet inom försäljnings- och kundleverantörsledet som har ett etablerat nätverk inom byggvarubranschen. Du jobbar antagligen idag för en leverantör inom byggsegmentet eller med förbrukningsmaterial så som tex. lim och tätningsmedel.

För att lyckas i rollen ser vi gärna att du:

  • har en vinnande och coachande personlighet, hög integritet, mycket god samarbetsförmåga
  • är en stark kommunikatör
  • har en hög förmåga och drivs av att jobba på ett analytiskt och strukturerat sätt
  • är en stöttande ledare som får med dig människor genom ett affärsmässigt och engagerat sätt
  • arbetar självständigt på alla nivåer (strategiskt, taktiskt och operativt)
  • gillar mötet med potentiella nyckelkunder
  • ser det som en självklarhet att resa i Sverige för att lyckas i rollen
  • har en relevant affärsdrivande utbildning
  • behärskar Office-programmen på en hög nivå
  • bor antagligen i Stockholm med omnejd

Vi erbjuder en självständig och inspirerande position med stora möjligheter att få påverka och utveckla Dana Lim på den Svenska marknaden både ur försäljnings – men även organisationsperspektiv. Vi erbjuder en konkurrenskraftig lön som kommer att ligga i linje med din bakgrund och kompetens.

Vi ser fram emot att ta emot din ansökan!

Välkommen att söka med ditt CV och personligt brev med foto via www.mercuriurval.se (ref.nr.SE-13122) snarast, vi går igenom ansökningar löpande. Sista dagen att ansöka är 24 juni 2018.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Zuzana Cisternas, konsult på Mercuri Urval, Zuzana.cisternas@mercuriurval.com.

Om företaget
DANA LIM är Skandinaviens största producent av lim, fog och spackelmassor. I mer än 85 år har verksamheten försett marknaden med produkter för bygg, industri samt kontor och hobby. Företaget har sitt huvudsäte i Köge, strax utanför Köpenhamn och här ligger Nordens största utvecklingslaboratorium för lim och fog vägg i vägg med produktion, logistik och administration. Läs mer om oss på www.danalim.se.

Trots de solida danska rötterna sträcker sig idag DANA LIM´s verksamhet i en bred geografisk spridning med bl.a. dotterbolag i Sverige, Norge, Baltikum och Kina. DANA LIM ägs av stiftelsen Kaj Hansens Minnesfond vars överskott delas ut till välgörande och sociala ändamål. Det årliga Limpriset som delas ut till forskning för samhället och människors väl är det mest kända.

Det är DANA LIM´s övertygelse att stolta och engagerade medarbetare utgör en viktig hörnsten i en sund verksamhet. Därför prioriterar vi en hög anciennitet, trygg anställning och god anda på arbetsplatsen högt.

Liknande jobb

Liknande jobb