Solvens 2-koordinator till Kapitalförvaltningen hos AFA Försäkring

Rekryterare
AFA Försäkring
Plats
Stockholm
Annonserat
den 28 maj 2018
Stängs
den 17 juni 2018
Kontakta
Malin Söhr
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Solvens 2-koordinator till Kapitalförvaltningen hos AFA Försäkring

Hos oss får du jobba med experter och människor som brinner för att hjälpa våra kunder. Vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter i ett företag med schyssta anställningsförmåner. Dessutom finns vi mitt i centrala Stockholm – perfekt för dig som pendlar.
Det som gör AFA Försäkring annorlunda jämfört med andra försäkringsbolag är att vi drivs utan vinstsyfte och att vi försäkrar cirka 4,5 miljoner människor – eller 90 procent av alla anställda i Sverige, genom kollektivavtal.

Kapitalförvaltningen inom AFA Försäkring förvaltar ett kapital på drygt 200 miljarder kronor. Målet är att förvalta kapitalet så att vi långsiktigt maximerar avkastning, givet de av styrelsen beslutade riskmandaten. Enheten består av totalt 65 personer. Vi är stolta över att vara en av Sveriges ledande kapitalförvaltningar.

Som Solvens 2 – koordinator ansvarar du för att samordna att tillgångarna förs över från AFA Försäkrings finansadministrativa system, SimCorp Dimension, till egenutvecklat datalager i SAS för Solvens 2 riskberäkningar med framtagande av underlag för rapporter. Informationen skall på ett korrekt sätt speglas i AFA Försäkrings solvensrapporteringsverktyg, Abacus, för leverans till Finansinspektionen. I ansvarsområdet ingår att planera de löpande kapitalkravsberäkningarna och rapporteringsprocessen inom kapitalförvaltningen vid kvartals- och årsskiften samt att stötta produktionen genom analys och åtgärder då fel uppstår. 

Vad du kan förvänta dig
Vi söker nu en Solvens 2 koordinator som har en ledande roll i utvecklings- och förändringsarbetet inom S2 processen. Här ingår planering av kommande systemreleaser, framtagande av krav och prioritering av utvecklingsaktiviteter, genomförande av tester, resursplanering och uppföljning. Som koordinator har du en central roll och representerar kapitalförvaltningen gentemot övriga enheter inom AFA Försäkring vid planering av aktiviteter som berör Solvens 2 rapportering.

Arbetet innebär löpande kontakt med flertalet specialister inom kapitalförvaltningen och ansvar för att säkerställa att den interna metodiken för dokumentation efterlevs. Vidare ansvarar du för att utveckla processerna för kapitalkravsberäkningar och rapportering så att de fungerar smidigt. Du är delaktig i arbetet med konsekvensanalys vid nya förändringsförslag från EIOPA och bidrar även med analys vid investeringsbeslut som påverkar Solvens 2.

Vad vi förväntar oss av dig
Vi söker dig som har en akademisk examen med finansiell inriktning och har erfarenhet och intresse av att arbeta med systemfrågor. Du bör ha relevant arbetslivserfarenhet från arbete inom kapitalförvaltning och finansmarknaden och det är särskilt önskvärt om du har erfarenhet av kapitalkravberäkningar och rapporteringsprocesser inom kapitalförvaltning. Det är särskilt meriterande om du har arbetat med SimCorp Dimension och SAS samt har kunskaper om Solvens 2.

Det är även positivt om du har erfarenhet av projektledning. Vidare behöver du vara strukturerad och bra på att kommunicera både muntligt och skriftligt. Du både talar och skriver flytande svenska och engelska och vi ser gärna att du har erfarenhet av att hantera komplex och branschteknisk dokumentation på engelska inom området. Som person är du noggrann och detaljfokuserad. Du är analytisk, systematiskt och är van att arbeta med processer. Vidare är det viktigt att du är kommunikativ och kan ta egna initiativ samt trivs såväl med att arbeta självständigt som i grupp. Då tjänsten är relativt nyinrättad ger vi dig möjligheten att vara med och påverka utformningen av arbetet i relativt hög grad.

Detta kan vi erbjuda dig
Vi erbjuder ett stimulerande och ansvarsfullt arbete och ser kompetensutveckling som en naturlig del i företagets och medarbetarens vardag. AFA Försäkring arbetar i ljusa och fräscha lokaler mitt i Stockholms city och erbjuder goda friskvårdsmöjligheter.

Klicka här för att möta en av medarbetarna på kapitalförvaltningen

Klicka här för att se filmen om hur det är att jobba på AFA Försäkring.

Välkommen med din ansökan

I denna rekrytering samarbetar AFA Försäkring med Ogunsen Executive Search. Vid frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Hendrik Dahlgren, Seniorkonsult 070-471 59 03 eller Malin Söhr, Researchkonsult 073-421 79 84. Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt, dock senaste den 17 juni 2018. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Våra fackliga företrädare är:

FTF- Facket för Försäkring och Finans, Benny Nyberg, telefon 08-696 46 12.

Akademikerföreningen, Maria Schütt, telefon 08-696 49 74.

Fakta om AFA Försäkring
AFA Försäkring ger trygghet och ekonomiskt stöd vid sjukdom, arbetsskada, arbetsbrist, dödsfall och föräldraledighet. Våra försäkringar är bestämda i kollektivavtal mellan arbetsmarknadens parter och vi försäkrar 4,5 miljoner människor i privat näringsliv, kommuner, landsting och regioner. AFA Försäkring drivs utan vinstsyfte och förvaltar cirka 200 miljarder kronor. En viktig del av vår verksamhet är att stödja forskning och projekt som aktivt syftar till att förbättra arbetsmiljön. AFA Försäkring har cirka 650 medarbetare och ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK. Läs mer på www.afaforsakring.se

Liknande jobb

Liknande jobb