Risk Controller till SPK

Rekryterare
SPK
Plats
Stockholm
Annonserat
den 31 maj 2018
Stängs
den 30 juni 2018
Kontakta
Gustav Kendel
Arbetstid
Heltid

Risk Controller till SPK

Har du en examen inom ekonomi- eller teknikområdet, och vill utvecklas i en roll där din känsla för siffror och dina kunskaper inom finansiella instrument får komma till sin rätt? Då tycker vi att du ska läsa vidare!

Arbetsbeskrivning
SJR söker nu för SPK’s räkning en Risk Controller som ska vara en nyckelspelare i utvecklingen av rapportfunktionen inom företaget för att dels möta framtida rapporteringskrav men också vara med och utveckla den interna som den externa rapporteringen idag.

SPK är mitt i en utvecklingsfas i och med nya regleringar vad gäller rapporteringen och validering för hela SPK. SPK bygger sedan 2016 ett Data Warehouse all data som ska kunna vara plattformen för alla data till rapporteringen.

Från att rapportering skett inom alla avdelningar (ekonomi, risk, finans och försäkring) så optimerar vi den nu för bästa möjliga effektivitet, utveckling och kvalité nu och för framtiden. SPK har kommit en bra bit på resan i arkitekturen och delar av rapporteringen är redan implementerad live. 

Detta innebär ett mycket tätt samarbete med alla avdelningar och enheter inom SPK då rollen innebär att rätt information och rapportering idag och framåt sker i rätt tid både till den interna ledningen och till externa myndigheter.

Det handlar om att säkerställa, strukturera, analysera och organisera den data som ligger till grund för all rapportering för risk, kapitalförvaltning, försäkring och ekonomi.

Kvalifikationer och egenskaper 
För att passa i rollen hos SPK behöver du vara intresserad av och vara insatt i flöden och analys inom i finansiella instrument/flöden och risker inom kapitalförvaltning samt förstå ekonomirapportering. Att förstå försäkringsverksamheten är önskvärt men inte ett krav.

Vi förväntar oss att du har en akademisk examen inom relevant område (civilingenjör eller civilekonom) samt att du har mycket goda kunskaper i Excel och är en van användare av SQL. Att behärska svenska och engelska i tal och skrift är också ett krav.

Du kan vara nyexad eller ha några års erfarenhet eftersom rollen kan anpassas efter dina erfarenheter.

Som person är du ansvarstagande och strukturerad. Ditt siffersinne är gott och du har därtill god förmåga att se samband och kvalitetssäkra dem. Din kommunikationsförmåga är mycket god och du har lätt för att samarbeta med andra mot gemensamma mål. Det gäller att vara flexibel och kunna anpassa sig efter nya omständigheter samtidigt som du har ett driv att uppnå konkreta resultat.

Viktig information
Ovanstående är ett konsultuppdrag med anställning hos SJR med start 1 september och som pågår i 6 månader. Därefter finns för rätt person goda chanser till förlängning eller överrekrytering till kunden. Tjänsten är på heltid och arbetstiderna är dagtid. Anmäl ditt intresse för tjänsten snarast då urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Gustav Kendel på 076-647 16 45.

SPK (Sparinstitutens Pensionskassa) administrerar och förvaltar tjänstepensioner för anställda i Swedbank, sparbankerna och andra företag som följer bankavtalet. Verksamheten står under tillsyn av Finansinspektionen.

SPK har uppvisat mycket goda förvaltningsresultat och har vid flertalet tillfällen belönats för detta internationellt.

SPKs strategi har sedan länge varit att ha en oberoende, slimmad och mycket effektiv förvaltning av kapital för att optimera avkastning och medlemsnyttan. Med en liten organisation, snabba beslutsvägar och ett agilt tänk ger det oss många fördelar i en föränderlig
miljö. Vi är tillräckligt stora för att ha ekonomiska resurser och tillräckligt små för att agera snabbt.

Konsult hos SJR
Du drivs av att utvecklas och inspireras av nya utmaningar och miljöer. Du har en förmåga och känsla för att verka i olika verksamheter och grupper. Vi arbetar i nära samarbete med dig och är lyhörda för dina önskade utmaningar. Tillsammans med vårt goda renommé och varumärke samt med våra framgångsrika kunder kan vi matcha rätt uppdrag för dig och stödja dig i din önskade karriär.

Om företaget
SJR in Sweden (SJR) är ett av Sveriges ledande rekryterings- och konsultföretag och har sedan 1993 byggt upp ett brett kontaktnät i näringslivet inom denna sektor. Personlig service och kvalitet är utmärkande för SJR. Vi är idag ca 550 anställda och har kontor i Stockholm, Malmö, Göteborg och Helsingborg. Vår främsta resurs är vår personal och vår vision är att vara förstahandsvalet för ekonomer som vill byta arbete och för företag som behöver personalresurser inom Ekonomi och Bank & Finans. SJR är noterat på First North. Vi hjälper våra kunder att tillsätta tjänster på chef-, specialist- och assistentnivå. 

Liknande jobb

Liknande jobb