Vi söker nu en Product Owner till If!

Plats
Stockholm
Annonserat
den 1 juni 2018
Stängs
den 1 juli 2018
Ref:
7454
Kontakta
Katarina Bjernefalk
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Avdelningen IMF (If Märkesförsäkring) fortsätter växa vilket gör att vi nu söker en Product Owner som kommer fungera som länken mellan Affärsutveckling och IT.​ 
If Märkesförsäkring (IMF Car Partners) är en enhet inom Privat Sverige Sales & Service som har försäljningsavtal med 17 st. generalagenter/finansbolag inom bilbranschen. Försäkringsportföljen uppgår till ca 440 000 bilar och Vagnskadegarantiportföljen till ca 600 000 bilar, årlig GWP uppgår till ca 3,5 miljarder. Affärsidén IMF drivs av är att vara Sveriges bästa partner till bilbranschen och dess kunder. Vi står inför en mycket spännande resa som handlar både om att förvalta och vidareutveckla den starka marknadsposition inom bilbranschen som råder idag.
Att arbeta på IF inom IMF organisationen innebär många kontaktytor, där organisationen omfattar Key Account Managers, Affärsutveckling och Återförsäljarutveckling. För att nå framgång arbetar vi på IMF mycket nära tillsammans med Produkt & Pris, CPA, IT, Kundcenter, CRM, Internet, Cost Control Motor, Juridik samt Skadeorganisationen.

Mer om tjänsten
I din roll som Product Owner kommer du att förstärka och komplettera befintliga resurser i affärsutvecklingsgruppen. Rollen som Product Owner innebär att du har det huvudsakliga ansvaret från affärsverksamheten att koordinera och leda IT utvecklingen som påverkar IMF och omsätta dem till IT-krav som leder till utveckling av effektiva IT-lösningar. Product Owner IMF har en viktig roll i att förstå verksamhetens processer och krav. I samråd med intressenterna görs avväganden för vägval i utvecklingsarbetet. IMFs affär har många externa intressenter såsom Partners i bil- och finansbranschen samt leverantörer som koordineras vid systemintegrationer.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna:
- Prioritera IT-aktiviteter utifrån verksamhetens behov enligt gällande styrmodell
- Kravställare från verksamheten till IT i utvecklingsaktiviteter och koordinera arbetet mot IT 
- I dialog med Product Sponsor för IMF säkras affärsvärdet samt rapportera utfall
- Tillsammans med verksamheten säkerställa verksamhetens bemanning i IT-utveckling, så som krav, projektstöd och test
- Koordinera och leda IT utveckling för olika intressenter som har beroenden till utveckling hos Partner
- Skapa business case

Vem är du?
Som Product Owner på If kommer du att trivas som bäst i gränslandet mellan IT och affär likt en Projektledare och drivas av att få saker att hända. Du jobbar strukturerat och metodiskt - både med övergripande planer och med detaljer i de lösningar som du jobbar fram tillsammans med verksamheten och utvecklingsteamet. Det är viktigt att du kan kommunicera skriftlig och muntlig med stor tydlighet. Eftersom du kommer att jobba med en stor mängd intressenter i verksamheten är det av yttersta vikt att du, som person är socialt smidig, samarbetsorienterad, beslutsför och har förmåga att inge förtroende.

Din bakgrund:
- Akademisk examen inom ekonomi/ingenjör/juridik eller motsvarande 
- Minst 5 års arbetslivserfarenhet av liknande arbete
- Har konkret och dokumenterad erfarenhet från framgångsrik projektledning
- Stark analysförmåga, strukturerad och resultatorienterat i ditt sätt att arbeta
- Förstår IT-utvecklingsterminologi och process 
- Du har god förståelse för strategisk planering och förändringsarbete 
- Erfarenhet av att angripa problem från många olika infallsvinklar och med olika arbetsmetodiker och angreppssätt.

Låter det intressant? 
Vi gör urval och intervjuer löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt. I denna rekrytering samarbetar vi med MaxKompetens, vid frågor eller funderingar kontakta rekryteringsansvarig Katarina Bjernefalk på 070 512 49 15 eller katarina.bjernefalk@maxkompetens.se .