Business Management Manager

Plats
Upplands Väsby
Annonserat
den 5 juni 2018
Stängs
den 5 juli 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vår avdelning för affärsutveckling svarar för vårt återförsäljarnätverk och säkerställer att vi finns representerade med god geografisk spridning och att våra affärsvillkor uppfylls och efterlevs. Fokus ligger på både legala aspekter, standards, affärsutveckling, utbildning och finansiell lönsamhet. Nu söker vi en engagerad och driven medarbetare som vill ta över ansvaret för Business Management (BM).

Dina arbetsuppgifter
Din huvudsakliga uppgift är att stärka återförsäljarnätet med finansiell analys och affärskritiska nyckeltal i syfte att förbättra återförsäljarnas resultat och lönsamhet.

BM är fortfarande relativt ungt hos oss och ditt arbete blir att planera och implementera vårt BM-system hos ÅF. Du behöver arbeta tätt med revisionsbyrå, DMS-leverantör och systemleverantör för att säkerställa en korrekt och effektiv implementering. Initialt kommer det vara fokus på att öka antalet ÅF som ska rapportera in kvalitativ BM-data.

Därtill kommer det an på dig att utveckla uppdatering av DMS-interface till Kias BM-system Metis, inklusive korrekt matchning av ÅFs konton till Metis.  

I ditt arbete ingår löpande ÅF-besök och regionala möten för att presentera BM-resultat och träna/coacha ÅF i rapportering av kvalitativ BM-data. Du kommer att följa upp resultaten och diskutera förbättringsområden med våra regionchefer i syfte att förbättra Kia-affären.

I tjänsten ingår även en del rapportering, både internt och till vårt moderbolag i Tyskland. Tjänsteresor till våra ÅF runt om i landet ingår som en naturlig del i arbetet.

Utifrån avdelningens från tid till annan prioriterade områden deltar du också i olika projekt tillsammans med dina kollegor. Du är stationerad vid vårt kontor i Upplands Väsby och du kommer att rapportera till vår Affärsutvecklingschef. 

Din profil
För att matcha rollen har du en högskoleutbildning inom ekonomi och minst 5 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Vi kräver god förståelse för ekonomiska aspekter och nyckeltal för att kunna göra korrekta analyser och föreslå relevanta förbättringsåtgärder.

Du är systemtekniskt vass och arbetar obehindrat i MS Office, framförallt behärskar du Excel på en hög nivå. 

Erfarenhet från bilbranschen är meriterande men inget krav. Däremot kräver vi B-körkort för denna tjänst.

Givetvis har du en hög social kompetens, kan kommunicera väl i både tal och skrift och är en god relationsskapare. Vi vill att du har goda kunskaper i både svenska och engelska.

Som person vill du se resultat, tar ansvar för ditt arbete och driver det självständigt. Du arbetar organiserat, affärsmässigt och med stor noggrannhet. Är du dessutom öppen, positiv och gillar när det händer mycket och så kommer du att passa in i vårt team.

Ansökan
Välkommen med din ansökan!

Om Kia Motors
Kia Motors Corporation (www.kia.com/worldwide) bildades 1944 och är Koreas äldsta biltillverkare. Kia har som mål att bli ett av världens främsta bilmärken. Kias 15 fabriker och monteringsanläggningar i tio länder producerar över 2,5 miljoner bilar per år som säljs i 149 länder. Kia har idag mer än 50 000 anställda. Vi är huvudsponsor av Australian Open och officiell bilsponsor av FIFA world Cup.

Tack vare toppmoderna fabriker, specialutbildade servicetekniker och serviceprogram kan vi erbjuda 7 års nybilsgaranti från fabrik på alla modeller. Kias modellprogram präglas av design, kvalitet, säkerhet, effektiva el-, bensin-, diesel- och hybridmotorer till ett konkurrenskraftigt pris.

Kia Motors Sweden AB (www.kia.com) etablerades 2004 och har växt mycket snabbt de senaste åren. Idag är Kia Sveriges tredje största bilmärke. Vi har för närvarande 84 återförsäljare och drygt 90 serviceverkstäder spridda över landet och det rullar över 160 000 Kia-bilar ute på de svenska vägarna. Vi ansvarar för import, produktplanering, försäljning, service, utbildning, reservdelsadministration, marknadsföring och information för Kia i Sverige. Vi erbjuder även tjänster som t ex Kia originalservice, Kia bilförsäkring och Kia bilfinansiering via billån, privatleasing och leasing för tjänstebilar/förmånsbilar/företagsbilar.

På Sverigekontoret i Upplands Väsby norr om Stockholm arbetar idag ca 70 personer. Vår företagskultur domineras av ett dynamiskt förhållningssätt där vi är snabbfotade och förändringsbenägna i vårt arbetssätt. Vi är säljorienterade och sätter kunden i fokus, vilket gör att vi kontinuerligt försöker optimera vår affär och lansera produkter och tjänster som efterfrågas i marknaden. Lokalt har vi en platt organisation där allas insats är värdefull och där vi tillsammans hjälps åt för att skapa bästa möjliga förutsättningar för en lyckosam affär och en miljö där vi trivs och vill bidra.