Näringslivschef i Trollhättan

Plats
Trollhättan
Annonserat
den 7 juni 2018
Stängs
den 24 juni 2018
Ref:
SE-13093
Kontakta
Jonas Bengtsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Är du en ledare med stort intresse för näringslivs- och utvecklingsfrågor? Är du kommunikativ, kreativ, initiativtagande och trivs med att jobba mål- och resultatinriktat? Ser du möjligheter att på ett hållbart och långsiktigt sätt bidra till det goda livet i Trollhättan? Då är du kanske rätt person som vår nästa Näringslivschef i Trollhättan.

Trollhättan har ambitionen att växa till 70 000 invånare år 2030 och vi arbetar hårt med att skapa förutsättningar för detta. Inte minst när det gäller kommunal service – där vårt jobb är att skapa förutsättningar för Trollhättans invånare att leva ett bra liv. Det kan handla om en god äldrevård, en bra skola eller ett gott klimat för våra företag.

Detta blir ditt uppdrag
Trollhättans mål att bli 70 000 invånare år 2030 är ledstjärna även för vårt näringslivsfrämjande arbete. För att nå det målet är vår bedömning att det krävs ca 8000 nya arbetsplatser till 2030 för att nå visionen. Ambitionen med Trollhättans Stads näringslivsengagemang är att stödja och bidra till en långsiktig hållbar utveckling med goda förutsättningar för en stärkt konkurrenskraft.

Trollhättans näringsliv är bland det viktigaste vi har för en välmående kommun och hållbar tillväxt med nöjda företagare är därför a och o. Näringslivsenheten arbetar för att skapa bra förutsättningar för att befintliga företag i kommunen ska trivas och kunna växa samtidigt som kommunen ska locka till sig nyetableringar. I uppdraget ingår också att göra Trollhättan till ett attraktivt besöksmål och välkänt varumärke.

Som näringslivschef arbetar du med näringslivsutveckling både strategiskt och operativt. Du representerar kommunen inom näringslivsområdet både lokalt och regionalt och bygger nätverk med näringsliv, föreningar, myndigheter, andra kommuner samt medverkar aktivt i olika forum.

Näringslivschefen leder näringslivsenheten som tillhör avdelningen för Tillväxt och utveckling på Kommunstyrelsens förvaltning. Det politiska uppdraget kommer från kommunstyrelsen och innebär att du har ett nära samarbete med kommunledningen där du ansvarar för att skickliggöra näringslivsenheten så att:

  • Antalet växande företag ökar.

  • Antalet inflyttade företag ökar.

  • Antal nya företag blir fler.

  • Antal professionella möten ökar.

Vem är du?
Vi söker en erfaren ledare där vi föreställer oss att du har tillbringat några av dina yrkesverksamma år inom näringslivet. Det är en stor fördel om du redan idag har regionalt nätverk. Detsamma gäller erfarenhet från arbete i en politiskt styrd organisation.

Som person är du tydlig, målorienterad och trygg i ditt ledarskap. Du är engagerad och involverad i verksamhetens utveckling med en coachande ledarstil. Vidare har du förmåga att skapa goda relationer och samarbeten.

Låter detta som din nästa utmaning?
Har du frågor om tjänsten kontakta gärna Jonas Bengtsson på Mercuri Urval, tfn 0709-69 01 65, för mer information eller skicka in din ansökan bestående av CV och personligt brev via www.mercuriurval.se (Ref.nr SE-13093).

Urval kommer att ske löpande så vi vill ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast 24 juni.

Alla kontakter behandlas med hög sekretess och diskretion.

Vill du veta mer om hur vi arbetar med näringslivsfrågorna i Trollhättan se www.trollhattan.se/startsida/naringsliv-och-arbete

  • Trollhättan – en stolt och innovativ stad med plats för framtiden