Ekonomichef till Luleå Lokaltrafik AB

Plats
Luleå
Annonserat
den 7 juni 2018
Stängs
den 25 juni 2018
Ref:
SE-13059
Kontakta
Jonas Bengtsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Är du en affärsfokuserad ekonomichef? Kanske är du nyfiken på vår bransch och vår spännande förändringsresa? Luleå Lokaltrafik AB är ett helägt dotterbolag till Luleå Kommunföretag AB. Bolaget har 148 anställda och en omsättning på ca 140 MSEK.

Utmaningen
Som ny ekonomichef kommer du att ha det övergripande ansvaret för ekonomistyrningen och redovisningen, med löpande uppföljning och rapportering, där fokus ligger på ledarskapet och att driva utvecklingsarbete. I rollen som Ekonomichef stöttar du också VD och företagsledningen med affärsmässighet och kundfokus. Du leder vår ekonomiavdelning, rapporterar till VD och sitter med i bolagets ledningsgrupp.

Vem är du?
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande. Du har minst 5 års arbetslivserfarenhet från liknande arbetsuppgifter i rollen som ekonomichef, med både personal och budgetansvar. Rollen kräver också att du har arbetat i ledningsgrupp tidigare. Vi ser gärna att du har vana av att driva utveckling och förändring. Det är även meriterande med erfarenheter från branschen.

Vid sidan av praktiska kunskaper och erfarenheter vill vi att du motiveras av att leda och utveckla andra. Du har förmågan att kommunicera information på ett pedagogiskt sätt och tycker om att skapa strukturer och sträva mot ambitiösa mål. Andra uppfattar dig som en jordnära person med förmågan att nå ut till andra och därmed bygga långsiktiga relationer. Du har hög integritet och ett analytiskt men konstruktivt förhållningssätt till nya idéer och initiativ. För att trivas och göra ett bra jobb hos oss är det också viktigt att du triggas av att leta efter förbättringar och driva förändring.

Vi har påbörjat ett förändringsarbete och fokuserar på processer, riktningen är klar. Din uppgift blir att fortsätta det arbetet. Vi välkomnar vidare din nyfikenhet och förmåga att både vara strategisk och operativ i en roll med många kontaktytor, där en god kommunikativ förmåga kommer vara en viktig framgångsfaktor.

Låter detta som din nästa utmaning?
Har du frågor om tjänsten kontakta gärna Jonas Bengtsson på Mercuri Urval, tfn 0709-69 01 65 för mer information eller skicka in din ansökan bestående av CV och personligt brev via www.mercuriurval.se (Ref.nr SE-13059).

Urval kommer att ske löpande så vi vill ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast 25 juni.

Vill du veta mer om Luleå Lokaltrafik AB se www.llt.lulea.se