Intermercato AB söker VD med placering i Tommarp, Skåne

Rekryterare
Intermercato AB
Plats
Tommarp
Annonserat
den 8 juni 2018
Stängs
den 9 juli 2018
Kontakta
Birger Gustavsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Befattning
VD för Intermercato har totalansvar för företaget innebärande bl.a. platsansvar för verksamheten i Tommarp och övergripande ansvar för fabriken i Lettland, försäljnings- och affärsutveckling samt ansvar för företagets ekonomiska utveckling. VD ska utveckla företagets försäljning, produktion, leverantörs-kontakter och tekniska kompetens. Försäljningen sker till ett antal olika kundsegment. Vi söker en marknads- och/eller teknikorienterad VD som på ett klokt och musikaliskt sätt kan fortsätta bolagets mångåriga fina utveckling och på bästa sätt ta tillvara de betydande möjligheter till fortsatt utveckling och tillväxt som finns. Försäljningen i Sverige och internationellt sker främst genom ett 30-40-tal fristående, ofta privatägda återförsäljare som erbjuder Intermercatos produkter eller delar av sortimentet till sina kunder. Den VD vi söker engagerar sig personligen i hög utsträckning säljarbetet med ett relativt omfattande resande inom och utanför EU. Viktiga geografier vid sidan av Sverige är exempelvis Sydamerika, Tyskland, UK, Norge, Ryssland och Australien.

Placeringsort
Tommarp, sydöstra Skåne

Karriärmöjligheter
VD har möjlighet till delägarskap i Intermercato.

Språk
Flytande svenska och engelska i tal och skrift. Fler språk är meriterande (exempelvis tyska eller spanska).

Ansökan
Välkommen med din ansökan, senast den 9 juli, till info@lisberg.se. Du finner en utförligare information om tjänsten på www.lisberg.se, scrolla längst ner på förstasidan. Önskar du prata med någon av Lisbergs konsulter angående tjänsten är du välkommen att ringa konsult Birger Gustavsson, 070-268 70 24, eller konsult Per Åström, 070-268 13 35.

Om Intermercato
Intermercato är ett framgångsrikt svenskt familjeföretag med ett brett sortiment av högpresterande främst lyftredskap och vågsystem för skog, transport, entreprenad och återvinning. Intermercato tillverkar gripare, gripskopor, rotatorer och kranvågar för försäljning i fler än 30 länder på fem kontinenter, ca 75 % av företagets omsättning gäller export. Produktkategorin är relativt ”ung” och under framväxt till följd av ett ökande behov av att väga laster av olika slag (t.ex. för att kunna ta betalt per viktenhet, trafiksäkerhet, optimering av laster, etc.). Intermercato omsätter ca 85 MSEK, har god lönsamhet och befinner sig i en stark expansionsfas. Företaget har sitt huvudkontor i Tommarp i Skåne. Produktionen sker främst vid Intermercatos fabrik i Lettland. Intermercato har ca 70 anställda, därav ca 50 personer vid fabriken i Lettland. Intermercatos huvudägare är sedan år 2015 Idun Handel & Industri AB.