Junior riskexpert med fokus på marknadsrisk inom försäkring

Plats
Stockholm
Annonserat
den 11 juni 2018
Stängs
den 29 juni 2018
Kontakta
Isak Betsimon
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som junior riskexpert till avdelningen Risktillsyn försäkring arbetar du med att analysera risker inom försäkringsområdet, framförallt inom marknadsrisk. Du är med i utvecklingen av Finansinspektionens (FI:s) analysverktyg och tillsynsprocesser samt agerar stöd för djupare och komplexa frågeställningar inom avdelningen.

Tjänsten innebär tätt samarbete med kollegor internt på FI och med andra tillsynsmyndigheter inom EU.

Vi söker dig som har akademisk examen som civilingenjör eller civilekonom, alternativt inom statistik eller matematik. Du har goda kunskaper i Matlab, SAS och Excel samt inom riskanalys. Det är en fördel om du har kunskaper inom riskmodellering eller riskkontroll och god förståelse för den finansiella marknaden. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom försäkringsområdet och med Solvens 2.

Som person är du analytisk, strukturerad och självgående. Du är tydlig i din kommunikation, har ett serviceinriktat förhållningssätt och bidrar med gott samarbete. Arbetet på FI förutsätter att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta bitr. avdelningschef Isak Betsimon på 08-408 981 24.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass vilket innebär att svenskt medborgarskap samt godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll krävs för anställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 29 juni 2018. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

Om oss
FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar cirka 500 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!