Group Accountant till Opus Group AB

Rekryterare
Opus Group
Plats
Göteborg
Annonserat
den 11 juni 2018
Stängs
den 11 juli 2018
Ref:
3365
Kontakta
Mattias Larrieu
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som Group Accountant kommer du att arbeta på företagets huvudkontor i centrala Göteborg. Du samarbetar tätt med ett antal nyckelpersoner på huvudkontoret och ekonomichefer på koncernens dotterbolag och du rapporterar till CFO.

Arbetsbeskrivning
Som Group Accountant kommer du att ansvara för redovisning, budgetering och rapportering av moderbolaget Opus Group AB. Vidare ansvarar du för skattefrågor i moderbolaget. 

Du kommer att arbeta nära koncernredovisningschefen och tillsammans med denne ansvara för IFRS-frågor i koncernen. Du deltar i styrelsens revisionskommittémöten och ansvarar även för koncernens Redovisningsmanual. Vidare är du delaktig i arbetet vad gäller efterlevnad av ISO 9000 och ISO 14001 i moderbolaget, koncernens hållbarhetsrapportering samt utvecklingen av koncernens interna kontrollmiljö och processer.

Du är delaktig i både konsolideringsarbetet och i framtagandet av koncernens publika kvartalsrapporter och årsredovisning tillsammans med koncernredovisningschefen. I rollen ingår även viss ekonomisk analys och uppföljning av verksamheten.

Erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med gedigen redovisningsbakgrund. Vi ser gärna att du har revisionsbakgrund samt erfarenhet av internationell verksamhet. Erfarenhet av börsbolag tillsammans med IFRS-kompetens är meriterande. Vi förutsätter att du talar och skriver både svenska och engelska obehindrat.

Personliga kvalifikationer
Du trivs med ett högt tempo i en spännande och föränderlig miljö. Du kommer att vara en betydelsefull person i ett litet drivet team på ett huvudkontor där lagarbetet är viktigt. Vi tror därför att du är en prestigelös person som tar ansvar och egna initiativ inom ditt område men som även stöttar andra vid behov.

Ansökan
Välkommen in med din ansökan (CV och personligt brev) snarast då vi arbetar med löpande urval.

Kontakt
Mattias Larrieu, mlarrieu@contaplus.se, 0734166016

Om oss
Opus Group med huvudkontor i Göteborg är ett internationellt, teknikdrivet tillväxtföretag med verksamhet i Nord- och Sydamerika, Europa och Asien. Koncernen bedriver bilprovningsverksamhet samt utvecklar och marknadsför bl a utrustning för säkerhets- och miljökontroll av fordon. Aktien är noterad på Nasdaq Stockholm. Opus Group omsätter över 2 miljarder kr och har totalt 2 400 anställda. Läs mer på www.opus.se.