Utredare med inriktning analys av värdepappershandel till Ekobrottsmyndigheten

Plats
Stockholm
Annonserat
den 13 juni 2018
Stängs
den 29 juni 2018
Kontakta
Gunilla Sandblom
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

EkobrottsmyndighetenFörundersökningsprocessen på Ekobrottsmyndigheten bedrivs i team där åklagare, administratörer, poliser och utredare med specialistkunskaper inom bl a revision och analys ingår.

Finansmarknadskammaren (FMK) har ett riksansvar för brott på värdepappersmarknaden, främst marknadsmanipulation och insiderbrott. Att arbeta vid Finansmarknadskammaren förutsätter att du har ett stort intresse och engagemang för finansmarknadsfrågor, särskilt värdepappershandel, samt att du trivs med att arbeta i team med andra medarbetare på kammaren.

Du ges nu en möjlighet att vara en betydelsefull person i det spännande och viktiga arbetet att avslöja och bekämpa börsbrottslighet.

FMK söker nu en kvalificerad utredare med inriktning på analys och med spetskunskap och omfattande erfarenhet avseende värdepappershandel. Som utredare kommer du i första hand vara inriktad på utredningar rörande misstankar om marknadsmanipulationer. Du kommer självständigt handlägga ärenden, analysera komplex och omfattande handel, ge förslag på rättsliga bedömningar samt hålla förhör. Vidare så kommer du samverka med Finansinspektionen och marknadsplatserna i utrednings- och bedömningsfrågor samt bidra till utveckling av utrednings- och presentationsmetodik  och kompetensutveckling tillsammans med kollegor. I mindre omfattning kan det även förekomma arbetsuppgifter kopplade till misstankar om insiderbrott.

Krav:

 • Högskoleexamen, i första hand inom ekonomi, juridik eller IT.
 • Omfattande kunskaper och erfarenheter avseende värdepappershandel.
 • Grundläggande kunskap om lagreglerna rörande marknadsmanipulation samt om marknadsplatsernas handelsregler
 • Förmåga att självständigt kunna tolka och analysera komplex och omfattande handel
 • Erfarenhet av att göra skriftliga framställningar och god förmåga att skriftligen och muntligen redogöra för analyser på ett pedagogiskt sätt
 • Goda IT-kunskaper och vana att bearbeta information i t.ex. Excel
 • Goda kunskaper i Engelska

Meriterande

 • Erfarenhet av marknadsövervakning vid en marknadsplats eller en börsmedlem
 • Erfarenhet från Finansinspektionen rörande tillsyn av värdepappershandel.
 • Anställning med praktisk erfarenhet av värdepappershandel i ett finansiellt institut eller compliancearbete kopplat till värdepappershandel.
 • SwedSec-licens
 • Erfarenhet av utredningsarbete
 • Erfarenhet av att hålla förhör

Som person är du ansvarstagande och engagerad samt driven och prestigelös. Du arbetar strukturerat, noggrant och effektivt samt trivs i en utvecklings- och förändringsbenägen miljö. Du är även analytisk och pedagogisk. Du vill utvecklas i din roll som utredare och har en god samarbetsförmåga och en positiv inställning till att samarbeta med olika yrkesgrupper såväl internt som externt.

För att lyckas i din roll på Ekobrottsmyndigheten så vill och kan du arbeta i enlighet med myndighetens chefs- och medarbetarpolicy, EBM-modellen.

När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor.

Övrigt
Anställningen är tillsvidare med placering på Kungsholmen i Stockholm, tillträde omgående enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning. Provanställning kan komma att tillämpas.

Resor kan förekomma.

Då tjänsten är placerad i säkerhetsklass är svenskt medborgarskap ett krav och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att ske.

Information om anställningen lämnas av chefsåklagare Gunilla Sandblom tfn 010-562 91 78. Fackliga företrädare för SACO-S Lennart Gollard tfn 010-562 91 00, för ST Ylva Nilsson tfn 010-562 91 94 och för Polisförbundet Lars-Åke Edlund tfn 010-562 91 24.

Intervjuer kan komma att ske löpande. 
Välkommen med din ansökan via www.ekobrottsmyndigheten.se, klicka på ”skicka din ansökan” och ansök senast 26 juni 2018.

Om oss
Ekobrottsmyndigheten är en specialistmyndighet som arbetar med ekobrottsbekämpning från underrättelseuppslag till förhandling i domstol. Med gemensam ledning och styrning arbetar åklagare, poliser, civila utredare, administratörer och andra specialister med att förebygga, utreda och lagföra ekonomisk brottslighet. Vi arbetar teambaserat och har ett medarbetardrivet utvecklingsarbete.