Driven och affärsorienterad Business Controller till Aller Media

Rekryterare
Aller media
Plats
Stockholm
Annonserat
den 13 juni 2018
Stängs
den 13 juli 2018
Kontakta
Madelene Steinert
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Gazella rekryterar nu en driven och affärsnära Business Controller till Aller Media, marknadsledaren inom Populärpress i Sverige. Aller Media erbjuder en spännande verksamhet med många starka varumärken, så som Elle, Café, Året Runt, Svensk damtidning, Femina och Allers. Som Business Controller fungerar du som en affärspartner till chefredaktörer och avdelningschefer, såväl i det dagliga- som i det strategiska arbetet. Du ingår i en grupp om sex stycken Business Controllers och rapporterar till chefen för Business Control. Till denna roll söker vi en affärsorienterad och erfaren Business Controller, som vill arbeta nära verksamheten och stödja med ekonomisk uppföljning samt analysarbete.

Som Business Controller på Aller Media arbetar du i en kreativ miljö med både affärsmässiga och personliga utvecklingsmöjligheter. Bolaget har startat en spännande resa mot allt mer digitalt innehåll och som Business Controller ges du möjlighet att bistå verksamheten framåt i denna utvecklingsfas. Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag!

Din utmaning

  • Fungera som en affärspartner till chefredaktörer och avdelningschefer, där du bistår med ekonomisk kunskap och är deras bollplank för fortsatt affärsutveckling och tillväxt
  • Genomföra resultat- och KPI-uppföljning per avdelning, månadsvis och ad-hoc
  • Ta fram samt utveckla business case av nya affärsinitiativ och scenariohantering av nuvarande affär
  • Ta fram budget och prognoser för ett antal varumärken och avdelningar
  • Ansvara för rapportering, analysarbete samt delar i bokslut för den svenska verksamheten
  • Driva och leda projekt inom ekonomiavdelningen samt de avdelningar du stödjer

Erfarenhet
Du har en universitetsutbildning inom ekonomi samt minst 5 års erfarenhet av business controlling. Du har en god förståelse för redovisning och är van vid att hantera de arbetsuppgifter som är en del av din roll som Business Controller. Du har mycket goda kunskaper i Excel, samt talar och skriver väl på svenska såväl som på engelska.

Personliga egenskaper
Som person är du analytisk, kommunikativ och pedagogisk. Du trivs att arbeta i en roll med många kontaktytor där du fungerar som ett stöd till kollegor med ekonomisk kunskap och analysarbete. Du är affärsorienterad och drivs av att jobba nära affären. Vidare är du driven och strukturerad och trivs i en familjär, föränderlig och öppen kultur.

Ansökan
Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan! Ansvariga kontaktpersoner är Madelene Steinert och Patrik Sundelin.

Nyckelord: Business Controller, Controlling, Media, Aller Media 

Aller Media
Aller Media är marknadsledande inom populärpress i Sverige, med en marknadsandel på 64 %. Vi har några av Sveriges mest välkända varumärken inom tidskrifter, såsom ELLE, Café, Må Bra, Svensk Damtidning, ELLE Decoration, Allers, Hänt TV, Baaam, Femina och Residence. Vi på Aller media formas av det vi gillar att göra allra bäst: underhålla, engagera och inspirera Sveriges kvinnor. Vi firar våra framsteg och hjälper varandra när det behövs. Tillsammans inspirerar och utmanar vi varandra, och jobbar intensivt på att överträffa våra kunders förväntningar. Vi har kontor i Stockholm och Malmö. Huvudkontoret ligger i Stockholm. Aller media äger Make Your Mark och OTW. Make Your Mark ger ut över 80 publikationer per år och är en av Sveriges ledande aktörer inom content marketing, med huvudfokus på konsumentinriktad kommunikation. OTW är Nordens ledande leverantör av redaktionell kommunikation och är med sina 40 tidningstitlar, flera hundra timmar television och en mängd digitala medier, framför allt inom webb och webb-tv, den mest prisbelönta och högst rankade contentbyrån i Sverige. Läs mer på www.aller.se
www.makeyourmark.se och www.otw.se.

Gazella
Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.