Junior jurist med intresse för börs, clearing och aktiemarknaden till Finansinspektionen

Plats
Stockholm
Annonserat
den 14 juni 2018
Stängs
den 28 juni 2018
Kontakta
Marie Jesperson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som junior jurist på avdelningen Kapitalmarknadsrätt arbetar du främst med ärendehandläggning och tillståndsprövningar. Du besvarar även inkommande frågor från företag inom finansbranschen, deras ombud samt allmänheten. Avdelningen Kapitalmarknadsrätt tillhör verksamhetsområde Marknader och ansvarar för de juridiska frågor som rör börser, clearingorganisationer och centrala värdepappersförvarare, samt handeln på värdepappersmarknaden.

Tjänsten innebär tätt samarbete internt, både inom den egna rättsavdelningen men också med kollegor på tillsynsavdelningarna inom området.

Vi söker dig som har en jur.kand. eller annan juridisk examen. Vi ser gärna att du har viss erfarenhet från finansiell sektor, advokatbyrå eller myndighet, exempelvis från sommarjobb, arbete parallellt med studier eller uppsatspraktik. Kunskap om börs och clearing eller aktiemarknad, samt notarietjänstgöring, är meriterande.

Som person Är du analytisk, självständig och uthållig. Du bidrar med god service, struktur och ett gott samarbete

Arbetet på FI förutsätter hög integritet och att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta avdelningschef Marie Jesperson på 08-408 981 59.

Tjänsten är en allmän visstidsanställning som pågår till och med 31 december 2018, med start omgående.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 28 juni 2018. Rekryteringsprocessen bedrivs fortlöpande och arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av processen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar cirka 500 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!