Head of Shared Service Center till Nordic Entertainment Group

Plats
Stockholm
Annonserat
den 15 juni 2018
Stängs
den 15 juli 2018
Kontakta
Lisa Aspsäter
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som ansvarig chef blir din huvudsakliga uppgift att fortsätta och fullfölja verksamhetens utveckling. Tillsammans med dina gruppchefer utvecklar ni verksamhetens förändrings och förbättringsresa med fokus på processutveckling och effektivisering och du ansvarar för att funktionen levererar sina tjänster kostnadseffektivt, med hög kvalitet och inte minst utgör ett stort stöd till verksamheten.

Rätt kandidat är Civilekonom med 10 till 15 års relevant arbetslivserfarenhet. Du har en gedigen erfarenhet av, och intresse för ledarskap och dokumenterad erfarenhet av processutveckling och effektivisering. För att lyckas i rollen krävs strategisk höjd, stort eget driv och ett processinriktat tankesätt. Det är en stor fördel om du har erfarenhet av att arbeta med outsourcade verksamheter och rätt kandidat brinner för processer, förbättringsarbete och ledarskap. Tidigare erfarenhet från att leda och utveckla SSC-funktioner, Management Consulting med fokus på uppbyggnad eller utveckling av SSC, ses som lämplig bakgrund för rollen. 
Samtlig personal inom Shared Services är placerad på Södermalm i Stockholm och rollen rapporterar till Group Financial Controller.

 Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 •  Ansvara för verksamhetens fortsatta utveckling och effektivisering
 • Leda, utveckla och planera verksamhetens arbete
 • Projektägare för bytet av ekonomisystem vilket är en viktig del i koncernens finansiella transformationsprogram
 • Säkerställa kompetensförsörjning och kompetensutveckling i organisationen
 • Personalansvar för ca 50 personer, varav 5 direktrapporterande gruppchefer
 • Fullt budgetansvar för avdelningen
 • Etablera goda relationer med Nordic Entertainment Groups olika verksamheter och även andra stödfunktioner såsom HR, IT, Business Control samt koncernens centrala finansfunktion
 • Projektägare för bytet av ekonomisystem vilket är en viktig del i koncernens finansiella transformationsprogram

Vem är du?

 • Du har goda ledaregenskaper, samarbetsförmåga och intresse för förändring
 • Din svenska och engelska är felfri
 •  Du har lätt för att skapa goda relationer och har erfarenhet av att coacha, vägleda och entusiasmera medarbetare
 • Du är leveransinriktad och arbetar med ett tydligt uttalat resultatfokus
 • Du har drivkraft och förmåga att arbeta självständigt.
 • Som person är du strukturerad, drivande, analytisk och lösningsinriktad

Välkommen med din ansökan! Urval och intervjuer kommer i huvudsak att ske i augusti månad.

Nordic Entertainment Group Shared Services är ett fristående bolag som levererar högkvalitativa finansiella tjänster till koncernens interna bolag som består av exempelvis TV3, Viasat, Viaplay och Rix FM.
NENT Shared Services vill vara det självklara valet för koncernens samtliga bolag och står mitt i ett omfattande transformationsprogram med målet att utvecklas till ett Center Of Excellence för redovisning och finansiella processer. Detta innebär en kraftig uppgradering av systemmiljön samt kartläggning, effektivisering och vidareutveckling av befintliga processer och rutiner.

Shared Services består idag av ca 50 medarbetare, fördelade på fyra grupper, som arbetar med kund och leverantörsreskontra, löpande bokföring samt bokslut och årsredovisning. Även processägare, system och applikationsansvariga, redovisningsspecialister samt Intern kontroll ingår i verksamheten.