Human Capital

Skattejurist inom Transaction Tax till BDO

Rekryterare
Human Capital
Plats
Stockholm
Annonserat
den 15 juni 2018
Stängs
den 15 juli 2018
Ref:
MS/1550
Kontakta
Mikael Schmidt
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

BDO Sverige fortsätter sin starka expansion och vi söker nu en erfaren och driven skattejurist till teamet Transaction Tax. Du kommer att bli en viktig nyckel i teamets fortsatta resa och ingå i ett specialistteam som arbetar med skatterådgivning vid transaktioner till ägarledda, börsnoterade samt Private Equity-bolag. Hos BDO arbetar man nära kunden och sätter prestige i god kundservice vilket resulterat i deras ranking som nummer #1 när det gäller kundnöjdhet på den svenska marknaden avseende rådgivning, skatt- och revisionstjänster. Med verksamhet över hela världen och en växande organisation i Sverige så har BDO etablerat sig som en stark rådgivningspartner i såväl Sverige som globalt.

Som skattejurist i teamet Transaction Tax så arbetar du tätt tillsammans med Corporate Finance-teamet och BDO’s övriga skatteteam nära kunden i en dynamisk och internationell miljö. Rätt person kommer in i en spännande tillväxtresa inom BDO med mer internationella samarbeten och ökande marknadsandelar. Inom kort flyttar även huvudkontoret till större lokaler i Stockholm City.

Din utmaning
Du kommer från dag ett att bli en viktig del av BDO’s skatteteam och aktivt arbeta med rådgivning nära kunden i skatteprojekt med fokus på transaktionsrådgivning, due diligence, SPA-avtal, och skattestrukturering vid förvärv och avyttringar. En stor del av arbetet kommer även innebära att:

• Ingå i ett team under expansivt skede där du förväntas ta stort ansvar och en viktig roll i transaktionerna.
• Driva transaktionsprojekt tillsammans med Corporate Finance-teamet och stötta juniora skattejurister.
• Utifrån egen kompetens gärna hålla i utbildningar, events samt egna presentationer såväl internt som externt.
• I den här rollen finns det inga begränsningar för hur mycket du kan utvecklas, det är helt upp till dig och din ambitionsnivå.

Din bakgrund

• Juristexamen, civilekonom eller motsvarande utbildning. Gärna med inriktning mot skatterätt.
• Du har minst tre års relevant erfarenhet inom M&A/Transaction Tax ifrån Big 4 eller motsvarande.
• Van att arbeta proaktivt i en progressiv miljö som sätter kundens behov i centrum.
• Med ett brinnande intresse för komplexa skattefrågor och M&A så är du även van att leverera hög kvalitet i stundtals högt tempo.
• Som person är du driven, strukturerad, noggrann, kommunikativ och självgående.
• Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Din ansökan
BDO samarbetar i denna rekrytering med Human Capital och alla ansökningar och CV’s skickas till careers@humancapital.se, med referens MS/1550, så snart som möjligt intervjuer sker löpande. Frågor om tjänsten besvaras utav ansvarig rekryteringskonsult Mikael Schmidt på 08-546 992 60

Om företaget
I Sverige har BDO 24 lokalkontor runt om i landet och ca 660 anställda, huvudkontoret för Sverige är beläget i Stockholm. BDO har ett brett tjänsteutbud och kan därmed erbjuda sina kunder lösningar och rådgivning på många olika plan. BDO satsar på individuell utveckling och förstår att du måste trivas för att utvecklas och utvecklas för att trivas. Här involveras du i hela kundprocessen vilket ger dig möjlighet att jobba nära våra kunder och förstå deras affär. BDO värnar även om balans mellan arbetsliv och privatliv hos sina medarbetare vilket gör det möjligt att kombinera ansvarsfullt arbete med familjeliv och fritid samt möjlighet för återhämtning mellan arbetstoppar. Vi erbjuder dig ett konkurrenskraftigt anställningserbjudande med bland annat ett gediget friskvårdspaket där vi förutom en generös friskvårdspeng även erbjuder dig möjligheten att delta i olika lopp, hälsoundersökningar och massage.