Koncernredovisningsansvarig till Stendörren

Rekryterare
Stendörren
Plats
Stockholm
Annonserat
den 19 juni 2018
Stängs
den 19 juli 2018
Kontakta
Ola Everhed
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Tillfälle för dig som vill utvecklas inom koncernekonomi och fastigheter. Som Koncernredovisningsansvarig erbjuds du en nyckelroll inom ekonomifunktionen och får möjlighet att utveckla bolagets ekonomiprocess.

Om tjänsten
Som Koncernredovisningsansvarig arbetar du med bolagets konsolidering och koncernelimineringar i enlighet med IFRS. Ekonomiteamet består av 13 duktiga medarbetare och du rapporterar till Ekonomichef. Bolaget arbetar i Ocra inom koncernredovisning och Visma 3L som ekonomisystem.

Stendörren erbjuder dig en spännande och utmanande roll på huvudkontoret med trevliga lokaler i centrala Stockholm. Stendörren är ett dynamiskt företag med stora möjligheter till personlig och professionell utveckling.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Konsolidering av ca 100 dotterbolag vid delårsbokslut och årsbokslut
  • Kvartalsrapportering till ledning och styrelse
  • Koncernelimineringar
  • Leda, planera och strukturera koncernredovisningen tillsammans med Ekonomichef
  • Driva interna utvecklingsprojekt avseende avdelningens processer och rutiner

Din bakgrund
Vi söker dig som har minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet som t.ex. koncernredovisningsekonom, revisor eller redovisningsekonom. Du har en akademisk examen och du brinner för att arbeta med ekonomi och redovisning. IFRS erfarenhet är ett krav och du har god förståelse för alla flöden inom ekonomiområdet.

Personliga egenskaper
För att trivas som Koncernredovisningsansvarig hos Stendörren och för att bli framgångsrik i rollen är det viktigt att vara självständig, proaktiv, noggrann, strukturerad och ha en inställning att saker ska vara rätt och riktiga. Du behöver vara intresserad av redovisning och de komplexa regelverken samtidigt som du tycker om att utveckla interna processer och rutiner samt en god förmåga att hantera förändringar och kontinuerligt sträva efter förbättringar är en förutsättning för att lyckas. Erfarenhet av fastigheter är ett plus men inget absolut krav.

Din ansökan
Vill du bli en del av Stendörren? Välkommen att visa intresse via www.boardtalk.se. Frågor besvaras av ansvarig rekryteringskonsult Ola Everhed på Boardtalk AB (070-790 01 06 eller e-mail ola.everhed@boardtalk.se) alternativt Martin Andersson (070-573 10 10). Urval och intervjuer kommer att ske löpande varför vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. 

Om Stendörren
Stendörren är ett börsnoterat fastighetsbolag i stark tillväxt som präglas av hög professionalitet och affärsmannaskap med bibehållen entreprenöriell anda. Bolaget har för närvarande cirka 45 medarbetare som hanterar all ekonomisk och teknisk förvaltning av drygt 100 kommersiella fastigheter i Storstockholm och Mälardalen. Stendörren Fastigheter AB (publ) är ett fastighetsbolag noterat på Nasdaq Stockholm, Mid Cap, som äger, förvaltar och utvecklar lagerlokaler, logistik, industrilokaler och kontorslokaler.

Stendörren Fastigheter har sitt ursprung i ett av huvudsakligen två verksamhetsområden inom Kvalitena AB (publ), ett bolag som grundades vid mitten av 1990-talet.