Koncernchef till Ferrus

Rekryterare
Ullersbro
Plats
Lidköping
Annonserat
den 19 juni 2018
Stängs
den 12 augusti 2018
Kontakta
Anna Åkesson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Utvecklingsaktiebolaget Ullersbro har säte i Lidköping och investerar i entreprenörsägda bolag i närområdet. Ullersbros målsättning med varje investering är att utveckla bolagen genom att tillföra kompetens och kapital och därmed öka bolagsvärdet. Ullersbro är ett partnerägt aktiebolag och alla delägare har bred kompetens och erfarenhet från olika branscher. Läs mer på www.ullersbro.se  

Ullersbro har i sin portfölj bolagen VSAB (Lidköping och Emtunga) samt Chrisma Svets & Smide AB och man har nu beslutat att lägga dessa i ett gemensamt koncernbolag; Ferrus AB.

Uppdraget som VD innebär att leda bolaget in i expansion med lönsamhet, uppnå försäljningsmål och ta tillvara potentialen i den aktiva byggmarknaden. Koncernstrukturen skall driva affärsutveckling och tillväxt samtidigt som särarten i bolagen bevaras. Du rapporterar till styrelsen och samarbetar med en kvalificerad ägarkonstellation. Synergier uppnås genom styrning av projekt, verksamhet och ekonomi.

Rollen innebär fullt affärsansvar för IQB stomsystem där du är med och identifierar nya marknader och stärker positionen. Konkurrent- och omvärldsbevakning ger underlag för strategier och aktiviteter.

En viktig uppgift är att tillföra ett engagerat och inspirerande ledarskap för hela organisationen (totalt ca 130 personer). Det blir din uppgift att forma koncernens ledningsarbete med platschefer, affärsutvecklingschefer för produktområdena IQB stomsystem, Modul och Stålkonstruktion samt ekonomi-, inköps- och konstruktionschefer. Gemensamma funktioner som ekonomi, inköp och HR skapar effektiva arbetssätt. Din arbetsplats är VSAB i Lidköping. 

En lämplig bakgrund är akademisk utbildning t ex civilingenjör, industriell ekonom/civilekonom och ett gediget affärs- och marknadskunnande, helst inom byggsektorn och gärna från såväl storbolag som entreprenörsföretag. Teknisk förståelse, produktion och projektverksamhet är en fördel men det är avgörande att du har intresse för och framgångsrik erfarenhet av ledarskap och av att leda ledare. Du har haft fullt resultatansvar, har goda kunskaper i företagsekonomi och förståelse för legala frågor. Vi förutsätter att du har mycket goda språkkunskaper i både svenska och engelska.

Som person är du kommunikativ, förtroendeingivande och energisk - en målmedveten och engagerad företrädare för koncernen som har lätt att samarbeta på alla nivåer. Med affärsmässighet, kundfokus och handlingskraft bidrar du till visioner och strategier, men är samtidigt prestigelös och lyhörd. Du arbetar metodiskt och strukturerat och har en helhetssyn för att delegera och prioritera.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev på www.maquire.se senast den 12 augusti. Vid frågor, ring Anna Åkesson 0763-38 87 96.