Ekonomiansvarig till medelstort entreprenörsbolag, Stockholm

Rekryterare
Level Executive
Plats
Stockholm
Annonserat
den 19 juni 2018
Stängs
den 19 juli 2018
Kontakta
Jessica Bauer
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Har du arbetat med ekonomi och redovisning i några år och är redo att ta nästa kliv i karriären? Har du dessutom ett stort siffersinne, en noggrannhet och stort intresse för affärer? I denna roll erbjuds du en bred operativ roll med mycket eget ansvar i ett internationellt marknadsledande bolag i expansionsfas.

Om tjänsten
Som Ekonomiansvarig kommer du att leda finansteamet och ha fullt personalansvar för en medarbetare. Du kommer att vara länken mellan företagets VD och ekonomi där du arbetar nära verksamheten och förväntas ha ett stort affärsmässigt tänk där du både har förmågan att arbeta med detaljer men även ser helheten och till verksamhetens bästa. Rollen är bred och du arbetar högt och lågt i ett överlappande arbete inom teamet där ni hjälps åt för att skapa ett framgångsrikt arbetssätt och flöde inom ekonomi/finans. 

Som Ekonomiansvarig ansvarar du bland annat för: 

- löpande redovisning, period- och årsbokslut
- reskontrahantering/betalningar
- budgetering, produktkalkylering och analys
- Internationell momsrapportering och valutahantering
- kreditbevakning och hanteringar av kundfodringar 
- lageravstämningar och hantering av marginalavvikelser
- KPI:er och dagliga rapporter

Utöver detta ansvarar du för tillse att företaget följer lagar, regler och rapporteringskrav avseende verksamheten. Vidare kommer du att delta och leda projekt med mål att effektivisera och förbättra rutiner och arbetssätt inom ditt affärsområde. 

Detta är en direktrekrytering till vår kund. Du kommer att vara stationerad på deras huvudkontor som är beläget centralt i Stockholm.

Är det här du?
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom ekonomi och minst fyra års arbetslivserfarenhet inom redovisning i rollen som redovisningsekonom, redovisningschef eller motsvarande. För att lyckas i rollen har du en god systemkunskap och förståelse av integrationer och komplexiteten i olika system. Har du dessutom kunskaper inom SAP är det ett stort plus. Det är meriterande om du har arbetat i ett internationellt bolag och har vana att arbeta med olika valutakurser, men det är inte ett krav. Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift är ett krav för denna roll. 

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker efter dig som är analytisk och lägger stor vikt vid noggrannhet och struktur i ditt arbete. Du drivs och motiveras av eget ansvar och är duktig på att prioritera rätt för att uppnå tydliga deadlines och leverera rapporter av hög kvalité. För att vara framgångsrik i rollen är du en lagspelare som är prestigelös och trivs med en rak och öppen dialog med din chef och kollegor. Vidare motiveras du av att ta stort ansvar där du tar för dig och har en stark vilja och ambition att utvecklas inom bolaget. Utöver detta är du kreativ och tar initiativ till att förbättra och effektivisera arbetsmetoder. Affärsmässighet, lojalitet och ärlighet är egenskaper som vår kund värderar högt. 
Vill du veta mer?

Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Jessica Bauer på 08-120 50 422. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen in med din ansökan!

Om Företaget
Ekonomiansvarig sökes till medelstort entreprenörsföretag med internationell verksamhet. Bolaget utvecklar och marknadsför ekologiska hygienprodukter som säljs globalt. Verksamheten är väl etablerad samtidigt som den präglas av snabb utveckling och digitalisering. Organisationen är platt och det finns stora möjligheter till personlig utveckling för rätt kandidat.