Danske Bank

Investment Advisor till Danske Bank

Rekryterare
Danske Bank
Plats
Linköping
Annonserat
den 20 juni 2018
Stängs
den 20 juli 2018
Ref:
19214
Kontakta
Mikael Gustafsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Är du en utåtriktad och placeringskunnig relationsbyggare med goda kunskaper i portföljhantering och i finansiella instrument? Då kanske du är vår nya Investment Advisor i Linköping!

Private Wealth Management inom Danske Bank i Sverige växer snabbt då vi är en utmanare i detta segment med en mycket hög kundtillströmningen. Genom att kombinera den stora internationella bankens trygghet med den lokala bankens engagemang, kan vi leverera en tjänst som är unik och skiljer sig från övriga aktörer.

Kundcentrerad och högklassig kapitalförvaltning
Som Investment Advisor ingår du i ett team som hjälper bankens kunder proaktivt med rådgivande kapitalförvaltning till kunder såsom privatpersoner, företag och organisationer. Tillsammans med övriga enheter inom banken ansvarar du för att utveckla placeringsaffären samt ge råd och en kundupplevelse inom placeringsområdet som är av toppklass.

Du kommer att utveckla och implementera lösningar som möter kundernas behov. Genom din expertis kommer du att skapa värde för både kunden och banken, målmedvetet arbeta med share-of-wallet och bidra till att få arbeta med hela kundens portfölj. För att kunna kontakta kunderna för att ge specifika råd och identifiera individanpassade placeringslösningar är det viktigt att du har ett genuint intresse för kontinuerlig uppföljning av finansmarknadens rörelser. Som specialist inom placeringsområdet förväntas du bidra med expertkompetens till bankens övriga avdelningar.

Vem är du?
Du är en social och utåtriktad person som gillar att arbeta proaktivt och strukturerat. Du har tidigare arbetat med portföljförvaltning för kunder med större förmögenhet. Vi ser att du är väl insatt i hur de finansiella marknaderna fungerar och har mycket god kännedom om olika placeringsprodukter. En viktigt motivator för dig är att göra goda affärer och du samarbetar väl med dina kollegor både inom teamet och i banken.

Vi ser att du troligtvis har en civilekonomutbildning eller motsvarande inom ekonomi/finans med minst 3-4 års erfarenhet av att arbeta som Private Banker, Kapitalrådgivare eller Kapitalförvaltare. Du är licensierad inom SwedSec. Placeringsort är Linköping och du förväntas bearbeta befintliga och nya kunder inom Östergötland med omnejd, så det förekommer en del resor.

Som utmanare på den svenska bankmarknaden genomsyras Danske Bank av en entreprenörskultur. Vi söker efter en medarbetare som brinner för utveckling, både av sig själva och av våra affärer. För dig som tycker om utmaningar och strävar efter att växa inom ditt arbete ges du möjlighet att med ett slagkraftigt erbjudande möta både nya och befintliga kunder inom banken. Våra inspirerande ledare ger dig möjlighet att bygga din karriär i banken, och vi erbjuder dig en inkluderande arbetsmiljö där du är med och bidrar till vår framtida utveckling.

Är du intresserad?
Vid frågor är du välkommen att höra av dig till Mikael Gustafsson, Head of Investment Advisory Sverige, 0767-200 229

Vi träffar kandidater löpande och kan komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdatum.

Vi ser fram emot din ansökan!

Skicka ansökan och CV senast 2018-07-20.

Om oss
Danske Bank är en stark nordisk fullservicebank med ett internationellt nätverk. Vår vision är att bli erkänd som den mest pålitliga finansiella partnern. Danske Bank har sitt huvudkontor i Köpenhamn och har 18 000 anställda i 16 länder.