IT Service Manager Sales till BillerudKorsnäs

Rekryterare
BillerudKorsnäs
Plats
Stockholm, Gävle, Skärblacka, Karlsborg, Frövi/Rockhammar & Gruvön
Annonserat
den 20 juni 2018
Stängs
den 19 augusti 2018
Kontakta
Natalie Jacquet
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

IT Service Manager Sales till BillerudKorsnäsBillerudKorsnäs är ledande inom förnybart förpackningsmaterial. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde både internt och externt gentemot kunder och partners. För oss är mångfald och inkludering viktigt för att lyfta våra medarbetares olika idéer och erfarenheter. Det ger oss nya perspektiv och utmanar vårt tankesätt. BillerudKorsnäs är ett internationellt företag med stark lokal förankring som utvecklas och växer – vill du växa med oss och utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid?

IT Service Manager Sales
BillerudKorsnäs verkar i en högautomatiserad bransch och tar nästa steg med digitalisering som identifierat fokus. Nya sätt att möta kunden och ett ökat serviceutbud ställer också krav på effektiv digital transformation. Befintlig IT-miljö utgör en stabil plattform för en verksamhet med extremt höga krav på tillgänglighet.

Företagets funktion för koncerngemensam IT och Digital transformation stödjer hela koncernen internationellt. Vi är idag ett team på ungefär 100 personer med representation på alla våra tillverkningsenheter och kontor runt om i världen. Vi har en tydlig styrning och ett utvecklat samarbete med övriga delar av organisationen. Vi jobbar ständigt för att arbeta ännu närmare våra kollegor ute i verksamheten och drivs av att utmana det konventionella och av att skapa värde.

Om tjänsten
Som IT Service Manager Sales fungerar du som länken mellan Sales och IT. Tillsammans med verksamheten bidrar du till att skapa mervärde och att driva affären framåt genom nytänkande och proaktivitet. Det innebär att ha förståelse för innehållet i förvaltningsområdet och den verksamhet lösningarna stödjer, samt att etablera och vidmakthålla en aktiv och öppen kommunikation med verksamheten och beställare för att säkerställa leverans.

Du är ansvarig för budgetering, hantering, utveckling och styrning av tjänsterna som ingår i 
förvaltningsobjekten. Du styr planering, koordinering och uppföljning och säkerställer en lyckad leveransnivå. Allt från planering, prioritering och genomförande sker enligt PM3 modellen.

I rollen ingår också att arbeta aktivt för att införa ny funktionalitet och teknik som kan tillföra värde för BillerudKorsnäs. Stundtals kommer du även att ta rollen som projektledare vid behov. Du kommer att vara underställd IT Manager för Business Services.

BillerudKorsnäs IT är en centraliserad funktion inom koncernen och arbete sker mot både
svenska och utländska siter, vilket kan medföra arbetstider utanför kontorstid på grund av tidsskillnader. Det här är en roll för dig som trivs i en internationell miljö där samarbete över de globala kontinenterna är en del av det dagliga arbetet. Du kommer även att besöka våra internationella siter vid behov. 

Placeringsort är Stockholm, Gävle, Skärblacka, Karlsborg, Frövi/Rockhammar eller Gruvön.

Kvalifikationer
Vi ser gärna att du har eftergymnasial kompetens inom IT, gärna inom systemvetenskap, systemutveckling eller liknande samt att du har erfarenhet av förvaltningsledning (gärna PM3). Det är även meriterande om du har erfarenhet avprojektledning och PPS som projektstyrningsmetod. Har du arbetat med systemutveckling och testning är detta en fördel.

För att lyckas i rollen behöver du ha kännedom och kunskap om de system som ingår i förvaltningsområdet Sales, exempelvis CRM och ha mycket goda kunskaper inom system och objektsförvaltning. Du behöver även kunna hantera och ansvara för budget och ekonomisk uppföljning. Utöver detta behöver du vara flytande i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Personliga egenskaper
Befattningen ställer höga krav på din förmåga att kommunicera och samarbeta och stor vikt kommer att läggas på dessa personliga egenskaper. Du behöver vara nyfiken och ha ett utvecklingsdriv samt vara skicklig på att skapa förtroende och bygga relationer inom och utanför IT organisationen.
Du behöver vara duktig på att analysera, kravställa och följa upp. Du måste även våga utmana och ta dig an problem, kunna förklara, övertyga och vara facilitator vid behov.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar BillerudKorsnäs med Ogunsen Executive Search. Har du frågor är du varmt välkommen att ringa Seniorkonsult Natalie Jacquet 073-421 79 86 eller Researchkonsult Malin Söhr 073-421 79 84. Välkommen med din ansökan senast den 19 augusti. Ansök direkt på Ogunsens hemsida www.ogunsen.se. Gå in under flik uppdrag. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt.