Rikshem AB söker en ny Ekonomichef!

Rekryterare
Rikshem
Plats
Stockholm
Annonserat
den 25 juni 2018
Stängs
den 9 augusti 2018
Kontakta
Malin Söhr
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Rikshem AB söker en ny Ekonomichef!
Rollen och avdelningen
Rikshems nuvarande Ekonomichef har fått en ny roll och därför behöver vi rekrytera en ersättare. Ekonomichefen har ett övergripande ansvar för redovisning och rapportering av Rikshem-koncernen, innehållande ca 230 fastighetsägande bolag. Två chefer rapporterar till Ekonomichefen; redovisningschef (nyanställd, nyinrättad roll, börjar i juli) och hyresredovisningschef. Utöver det rapporterar koncernredovisningsansvarig och leverantörsreskontra direkt till Ekonomichefen. Rollen rapporterar direkt till CFO och på avdelningen arbetar totalt 17 personer.

Din roll kommer att innebära ett utvecklingsansvar för avdelningen vilket innefattar att löpande arbeta med förbättring, effektivisering och kvalitetssäkring. Du kommer att ansvara för budget och verksamhetsplan, kontakt med revisorer och skattekonsulter, fungera som projektledare och förväntas hålla dig ajour med utveckling av såväl regelverk som nyheter och trender inom området. Förutom det övergripande ansvaret innebär rollen att operativt arbeta med och stötta i koncernredovisning och konsolidering, utföra skatteberäkningar och fungera som systemägare och kravställare för ekonomiavdelningens system Agresso, Palette, Adra match och Vitec Hyra. 

Vem är du?
Först och främst är du en inspirerande och duktig coach som har förmåga att skapa trygghet, trivsel och engagemang.  Just ledarskapet är en viktig del och du stimuleras av att få medarbetare att utvecklas och växa i sina roller. Du samarbetar framgångsrikt och förstår värdet av att vara en del i helheten. Du bygger väl fungerande relationer, såväl internt som externt och har lätt för att kommunicera i alla riktingar. Som person är du självgående, strukturerad och har en god organisatorisk förmåga. Vi utvecklas ständigt och det är viktigt att du gillar att arbeta i en dynamisk arbetsmiljö där rutiner och system förnyas och förutsättningar förändras.

Vad erbjuder vi?
På Rikshem välkomnas du av ett prestigelöst och öppet klimat med engagerade och omtänksamma medarbetare. Vi har en väl fungerande ekonomiavdelning med tydliga processer och rutiner. Din trivsel är viktig för oss och du har stora möjligheter att påverka både din egen och ekonomiavdelningens fortsatta utveckling.

Kvalifikationer 
Du har akademisk examen inom ekonomi, troligtvis med redovisningsinriktning. Du har flerårig erfarenhet av en arbetsledande roll med formellt personalansvar. Vidare krävs gedigen kompetens inom och intresse för koncernredovisning och det är meriterande om du arbetat inom fastighetsbranschen.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Rikshem med Ogunsen Executive Search. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta Researchkonsult Malin Söhr på 073-421 79 84 eller Seniorkonsult Anders Dareholt på 070-471 59 09. Välkommen med din ansökan, urval och intervjuer sker löpande under sommaren. 

Om oss
Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF och är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi erbjuder bostäder och samhällsfastigheter på utvalda orter från norra till södra Sverige med hållbarhet i fokus.  Rikshems verksamhet ska vara långsiktigt hållbar ur ett miljömässigt, socialt och ekonomiskt perspektiv. För oss är det viktigt att kombinera affärsmässighet med samhällsansvar och det vi gör genom konkreta och mätbara insatser. På Rikshem arbetar vi utifrån värdeorden DNA. Drivande, Närvarande och Ansvarstagande. Som arbetsgivare kännetecknas vi av en dynamisk miljö och korta beslutsvägar. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling för dig som har drivkraft och engagemang. 
Läs mer på Rikshem.se