Enterprise Architect med digitaliseringsfokus till Ramirent!

Rekryterare
Ramirent
Plats
Stockholm
Annonserat
den 25 juni 2018
Stängs
den 19 augusti 2018
Kontakta
Katarina Bjernefalk
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Dina arbetsuppgifter
Har du varit med om, eller är mitt i en digitaliseringsresa och skulle vilja driva en sådan resa i byggbranschen? Är det lika viktigt för dig att arbeta operativt som strategiskt? Lika självklart att ta ett helhetsgrepp om IT-avdelningen och utveckla den till dess fullaste potential? Då är det dig vi är på jakt efter!

I rollen som Enterprise Architect på Ramirent kommer du att bli en viktig nyckelroll för verksamhetens digitaliseringsutveckling för hur man kommer utmana byggbranschen. Du kommer att ansvara för att ta ett helhetsgrepp om deras IT, som innefattar Applications (ERP, CRM), Infrastruktur (DWH/BI, Integration ESB), Support samt den nya satsningen inom digitalisering med en ny plattform och ett större antal digitala tjänster för både interna och externa kunder.

Verksamheten står inför en utvecklingsresa i sig för att möta branschens utmaningar som kommer innebära en stor förändring i hur man hyr maskiner, sätter pris och lokal efterfrågan. Det behövs sättas en målbild för arkitektur, integrationer och data för HUR man ska möta denna förändring och VILKA behoven kommer att vara. I rollen krävs det att du har en gedigen bakgrund inom IT och en affärsförståelse, för att kunna sätta dig in i olika områden dra nytta av vad de olika avdelningarna kan bidra med i den strategiska planen.

I rollen kommer du inte ha några direktrapporterande i nuläget men kommer vara ansvarig för att ta fram framtida organisation, forum och målbilder för EA, integrationer och Master Data som kan resultera i personalansvar för dessa områden. Du kommer själv att rapportera till Ramirent Group. Tjänsten är placerad i Solna, strax norr om Stockholm.

Din profil
Du är en person som är lika självklar på helikopterperspektiv som att fördjupa dig i detaljerna, och trivs med att arbeta med strategiska frågeställningar lika mycket som du är en "do: er" och kavlar upp ärmarna. 

Du är självgående, målinriktad, driven, och prestigelös som person. Du brinner för att uppnå bestående resultat och att hjälpa till med din lösningsorienterade ådra, - ingenting är omöjligt. Du har ett driv att utvecklas och tar initiativ för att lösa de utmaningar som verksamheten står inför. 

Vi tror att du har en bakgrund inom arkitektur, Lösningsarkitekt eller motsvarande och är sugen på att ta dig an nya utmaningar. Vi förväntar oss att du har högskoleutbildning inom IT eller motsvarande. 

Vi ser gärna att du har:
- Analytisk förmåga
- Pedagogiska egenskaper, för att utbilda och förklara för IT som verksamhet
- Erfarenhet av analys, implementering och utvärdering av IT-system 
- Djup förståelse för digitaliseringsverktyg, system & applikationer, infrastruktur etc.
- Framstående kommunikationsegenskaper
- Hantera verksamhetsbehov och krav

Sista ansökningsdag
Låter det intressant? Vi gör urval och intervjuer löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 19 augusti. I denna rekrytering samarbetar vi med MaxKompetens, vid frågor eller funderingar kontakta rekryteringsansvarig Katarina Bjernefalk på 070 512 49 15 eller katarina.bjernefalk@maxkompetens.se .

Om kunden
Ramirent är specialister på att utveckla dynamiska hyreslösningar, som i nära samband med kunder förenklar deras vardagliga verksamhet och affärer. Som ett av Europas ledande maskinuthyrningsföretag i Europa söker Ramirent drivna och initiativrika problemlösare som vill växa med företaget och ta företaget framåt som ett starkt varumärke. 2015 var Ramirentkoncernens omsättning 636 miljoner euro. Koncernen har över 2.700 anställda, 288 kundcenter i 10 länder i Norden, i centrala och östra Europa. Ramirent är noterat på NASDAQ OMX Helsinki Ltd. ramirent.com