VP Campus Lundby till Volvo Group Real Estate

Plats
Göteborg
Annonserat
den 25 juni 2018
Stängs
den 12 augusti 2018
Kontakta
Daniel Ågren
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Volvo Group Real Estate är en integrerad funktion i Volvokoncernen med strategiskt och operativt ansvar för koncernens fastigheter, anläggningar samt förvaltning. VGRE ansvarar för hela livscykeln från förvärv till avyttring och optimerar användningen och värdet av Volvokoncernens anläggningar, ägda och hyrda. VGRE agerar som ett kompetenscentrum som genererar stordriftsfördelar inom fastighetsaffären. Vi är cirka 350 anställda som stödjer Volvo Group i 60 länder världen över. Vårt fastighetsfotavtryck består av cirka 1000 lokaliteter, både hyrda och ägda. Vi hanterar alla typer av fastigheter: återförsäljare, verkstäder, kontor, lager, produktionsanläggningar mm.

I Göteborg leder Volvo Group Real Estate Campus Lundbyprogrammet, vilket skapar ett unikt centrum för utveckling av transportlösningar.  Under de närmaste åren kommer större delen av Volvokoncernens Göteborgsbaserade verksamheter att samlas i Lundby. Målsättningen är att skapa ett område med campuskänsla. Det innebär bland annat att området kommer att vara mer öppet och att vi kommer skapa torgmiljöer där även andra aktörer kan ha lokaler. Ledningen för Volvo Group är redan på plats och under de närmaste åren kommer fler och fler av våra verksamheter att samlas på här. Tillsammans ska vi fortsätta utveckla Volvo och skapa nästa kapitel i vår historia! Läs mer om Campus Lundby här: www.volvogroup.se/sv-se/about-us/campus-lundby.html

I den här rollen kommer du att hantera flera byggprojekt i olika faser samt komplicerade frågeställningar som påverkar både Volvokoncernen, Göteborgs stad och andra intressenter. Du har det yttersta ansvaret för att alla projekt drivs framgångsrikt och med hög kvalitet. Du leder och stöttar ditt projektteam för att uppnå överenskomna mål och du ansvarar för ekonomisk planering och uppföljning. I din organisation, bestående av 11 personer finns supportfunktioner för Communication, Finance/Business Control, HR, IPS/inköp, VGRE Center of Expertise m fl. De utåtriktade kontakterna för information om hur projekten fortskrider sker såväl inom Volvokoncernen som med externa parter, och är en viktig del av arbetet. Som VP Campus Lundby rapporterar du till SVP Real Estate, Cecilia Persson, och ingår i ledningsgruppen med placering på HK i Göteborg, Lindholmen Science Park.

Vi söker dig som har stor erfarenhet av planering och genomförande av stora byggprojekt, inkl stadsplanering. Du är civilingenjör eller motsvarande och har erfarenhet från ledande befattning med personalansvar, och av att leda ledare, inom bygg- och/eller fastighetsbranschen. Din kommunikationsförmåga är avgörande för dialog/förhandling externt likaväl som för ledarskap och återkoppling. Du uttrycker dig obehindrat och formulerar dig väl, på svenska och engelska i tal och skrift.

Som person är du kundfokuserad, resultatinriktad och handlingskraftig. Andra viktiga drag är affärsmässighet, lösningsorienterad och har integritet.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev på www.maquire.se senast den 12 augusti. Vid frågor, kontakta Daniel Ågren 0735-19 40 50.