Enhetschef förvaltning till Familjebostäder

Rekryterare
Familjebostäder
Plats
Stockholm
Annonserat
den 25 juni 2018
Stängs
den 12 augusti 2018
Ref:
3853686001
Kontakta
Camilla Engström
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Familjebostäder, del av Stockholms stad, äger, utvecklar och förvaltar attraktiva hyresbostäder och lokaler för Stockholms behov. Vi jobbar för dagens och morgondagens kunder med engagemang, kundnytta, affärsmässighet och nytänkande i fokus. Vi är ett bostadsbolag i tillväxt. Dagens 19 000 hyresrätter utökas de kommande åren med minst 5 000 nya bostäder. Välkommen att bli en av oss!

Familjebostäder söker enhetschef förvaltning
Är det du?

Uppdraget
Familjebostäder har ett bestånd av fastigheter som är erkänt välskötta och vi bygger många nya lägenheter. Nu söker vi en ny enhetschef förvaltning då den nuvarande går vidare till andra utmaningar inom Familjebostäder.

Uppdraget som enhetschef innebär att ansvara för förvaltningsorganisationen som består av 10 förvaltare och en verksamhetsutvecklare. Varje förvaltare har personal-, budget- och verksamhetsansvar för sitt förvaltningsområde. Det innebär ett ansvar för ca 10 medarbetare och ett geografiskt område med ca 2000 lägenheter.

Som enhetschef förvaltning har du en central roll inom Familjebostäder och samarbetar med olika avdelningar. Du är en nyckelperson i vårt arbete för att fortsätta utveckla förvaltningsorganisationen och möta vår tillväxt. Att leda andra chefer är din viktigaste uppgift och du har en sammanhållande roll för ekonomin för alla fastigheter. Stort fokus ligger på att leda förvaltargruppen, ekonomistyrning och att stötta förvaltarna med underhållsplaneringen samt olika förvaltningsfrågor.

Du ingår i fastighetsavdelningens ledningsgrupp samt driver din egen ledningsgrupp inom förvaltningsenheten.

 • Samordna enhetens budget, underhåll- och verksamhetsplan samt prognosarbete
 • Utveckla fastighetsbeståndet såväl tekniskt som ekonomiskt
 • Vidareutveckla kvalitetssäkrad förvaltning
 • Ansvara för att myndighetskrav och lagar kopplade till fastighetsägande följs
 • Löpande uppföljande av kvalitet, kostnad och effektivitet

Våra förväntningar
För att passa i den här rollen tror vi att du har följande bakgrund:

 • Högskoleutbildning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt
 • Minst 5 års erfarenhet som ledare med personalansvar
 • 10 års dokumenterad erfarenhet från förvaltningsbranschen
 •  Insatt i teknik- och byggnadstekniska frågor
 • God erfarenhet av underhållsplaner och fastighetsekonomi
 • God förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper
Du är en ledare som är trygg, skapar engagemang och delaktighet i gruppen för att nå gemensamma mål. Du har lätt för att skapa samarbete med andra inom som utom din organisation. Du har ett strategiskt perspektiv och ser på sakers långsiktiga betydelse. Du har förmågan att förstå och tillämpa affärsmässiga principer.

Vi erbjuder
Det finns en stor och varierad projektportfölj. Vi är ett stabilt bolag och startar våra byggen oavsett konjunkturläge. Som enhetschef förvaltning får du använda dina kunskaper med ett fokus på att utveckla och förbättra verksamheten. Du jobbar inom ett av de viktigaste områden som finns för Stockholm både på kort och på lång sikt; bostadsförsörjningen och en socialt- och miljömässigt hållbar utveckling. Hos oss får du ett arbetsklimat där du ges stor frihet att utvecklas under eget ansvar och där vi vet att människor måste få växa i sin roll för att trivas. Här blir du både ledare och en i gänget som jobbar för nöjda och trygga hyresgäster samtidigt som vi ser till att det byggs nya hyresrätter i Stockholm. Hos oss får du en yrkesroll där du gör skillnad i människors liv!

Ansökan
Om du tycker att tjänsten som enhetschef förvaltning passar väl in på dina kvalifikationer och på hur du vill arbeta, skicka din ansökan snarast. I denna rekrytering samarbetar Familjebostäder med Fasticon Kompetens AB.

För att söka tjänsten, registrera din CV på www.fasticonjobb.se och bifoga gärna ett personligt brev. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt och löpande.

Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum som är den 12 augusti 2018.

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta Camilla Engström på camilla.engstrom@fasticonkompetens.se eller på 0723-389 99 71