Systemutvecklare inom Data Warehousing till FI, Stockholm

Plats
Stockholm
Annonserat
den 27 juni 2018
Stängs
den 10 augusti 2018
Kontakta
Martin Knutsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som systemutvecklare inom Data Warehousing (BI) kommer du att vara en del i gruppen som utvecklar och förvaltar Finansinspektionens (FI:s) BI- plattform. FI hanterar en stor mängd digital information från den finansiella sektorn och har under de senaste åren implementerat en analysplattform, SAS. Du kommer att vara delaktig i både nyutvecklingsprojekt och förvaltningsprojekt samt ha ett nära samarbete med vår kärnverksamhet.

I rollen ingår att samla in och strukturera data som grund för analys samt att vara delaktig i projekt och strategiska beslut kring användande av data-analys. Du utvecklar och förvaltar, nuvarande och framtida, Business Intelligence lösningar i ett team med andra. Det är viktigt att du kan medverka till att skapa effektiva team och ett arbetssätt som bidrar till leveranser med hög kvalitet. Samarbete med verksamhetskunniga, kravställare och andra systemutvecklare sker i det dagliga arbetet. Du har även ett tätt samarbete med kollegor på andra tillsynsmyndigheter inom EU.

Vi söker dig som har akademisk examen med inriktning IT, data, teknik eller statistik och minst 5 års arbetslivserfarenhet inom systemutvecklingsområdet. Tjänsten förutsätter att du har goda kunskaper inom Data Warehousing och ETL-utveckling alternativt utveckling på SAS plattformen (DI, Base, EGRC och VA). Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet av SQL och finanssektorn.

Som person är du självgående, uthållig och serviceinriktad. Du är strukturerad och bidrar med gott samarbete genom att relatera till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Arbetet på FI förutsätter hög integritet och att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta Martin Knutsson, bitr. avdelningschef, på 08-408 982 37. Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 10 augusti 2018. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar cirka 500 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!

Liknande jobb

Liknande jobb