Human Capital

Senior Compliance Officer till Euroclear

Rekryterare
Human Capital
Plats
Stockholm
Annonserat
den 28 juni 2018
Stängs
den 12 augusti 2018
Ref:
MS/1553
Kontakta
Mikael Schmidt
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Euroclear Sweden – navet i den svenska finansmarknaden – söker nu en Senior Compliance Officer. Euroclear har en central och betydande roll för det finansiella systemets stabilitet och står under såväl Finansinspektionen som Riksbankens tillsyn. Verksamheten inom avveckling av värdepapper, registerföring och clearingverksamhet är under stark utveckling där Euroclear ligger i framkant gällande digitalisering och automatisering av dessa processer. Kunderna är våra största banker, fondbolag, investmentbanker och andra finansiella bolag. Euroclear har en spännande resa framför sig i en finansmarknad under ständig utveckling.

Compliance teamet består av två erfarna medarbetare som nu är ute efter en förstärkning. Euroclear Sweden ingår i den större koncernen Euroclear Group med säte i Bryssel. I Bryssel finns en central Compliance-funktion som agerar tjänsteleverantör åt den svenska enheten. Teamet har ett nära samarbete med Compliance i Bryssel som består av mer än 50 experter och rådgivare. I rollen ingår även 3–4 årliga resor till den centrala Compliance-funktionen.

Din utmaning:
I denna spännande tjänst blir du en del av ett progressivt och innovativt bolag med en särställning i det svenska finansiella systemet. Som Senior Compliance Officer arbetar du nära verksamheten i att övervaka, värdera och stötta inom Compliance risker och förändringar. Huvudsakliga ansvarsområden kommer innefatta:

 • Driva en oberoende kontroll/rådgivningsfunktion inom Compliance. Detta innebär bland annat arbete med att
  kartlägga, följa upp och sammanställa regelverksefterlevnad för hela Euroclear Sweden.
 • Ge ledning och verksamhet råd i regulatoriska frågor och bidra till vidareutvecklingen av det interna regelverket.
 • Aktivt följa utvecklingen kring regelverk samt genomföra analyser på hur dessa påverkar verksamheten.
 • Bidra vid framtagandet och översyn av interna policies samt utbilda verksamheten inom Compliance.
 • Stödja de interna verksamhetsägarnas årliga självutvärdering av Compliance-kontroller.
 • Testa verksamhetsägarnas Compliance-kontroller och följa upp identifierade brister.

Din bakgrund:
Vi söker dig som har tidigare erfarenhet utav kvalificerat Compliance-arbete hos finansiellt bolag under tillsyn. För att lyckas hos Euroclear ser vi gärna att du är van att arbeta proaktivt, sätter prestige i ditt eget arbetes kvalité och är strukturerad som person. Vi ser även gärna att du uppfyller nedan kriterier:

 • Minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet inom Risk eller Compliance från finansiellt reglerad miljö.
 • Relevant akademisk examen inom juridik eller ekonomi.
 • Du är noggrann, arbetar strukturerat och van att prioritera bland flera uppgifter parallellt.
 • I rollen kommer du vara en centralkontaktyta vilket ställer höga krav på din kommunikativa förmåga.
 • God vana i att utbilda och stötta medarbetare.
 • Mycket god svenska i såväl tal som skrift samt flytande engelska.

Om Euroclear:
Euroclear Sweden spelar en central roll på den svenska finansmarknaden. Som Sveriges värdepapperscentral registerför vi nästan alla aktier och skuldinstrument samt avvecklar värdepapperstransaktioner. Sedan 2008 ingår vi i Euroclear- koncernen, världens största leverantör av såväl inhemska som gränsöverskridande värdepappersavveckling och relaterade tjänster för obligations-, aktie- och derivathandel. Euroclear Group avvecklar mer än 180 miljoner transaktioner per år i över 30 valutor med kunder i mer än 90 länder. Besök www.euroclear.eu .

Din ansökan:
Är du redo för nästa utmaning i karriären? I denna rekrytering samarbetar Euroclear med Human Capital. Sänd din ansökan redan idag till careers@humancapital.se med referens MS/1553, intervjuer sker löpande. För frågor kring tjänsten vänligen kontakta Mikael Schmidt på 070-415 85 13 eller Max Hedgren på 08-546 99 260.