Svenska Teknik & Designföretagen söker kvalificerad jurist med fokus på konsult- och entreprenadrätt

Plats
Stockholm
Annonserat
den 2 juli 2018
Stängs
den 30 augusti 2018
Kontakta
Peter Palmqvist
Kategori
Juridik
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Förbundsjurist
Svenska Teknik & Designföretagen söker kvalificerad jurist med fokus på konsult- och entreprenadrätt

Svenska Teknik & Designföretagen förstärker nu sin organisation med en förbundsjurist på heltid. Uppgiften står i att aktivt bevaka och driva frågor inom konsult- och entreprenadrätt som berör branschen och dess medlemmar. Konkret innebär det att arbeta med regelverket inom AB, ABT och ABK och internationella standarder för konsultuppdrag, relaterade försäkringar samt bidra med tolkning och utveckling av regelverket inom offentlig upphandling. Som Förbundsjurist är du Svenska Teknik & Designföretagens representant i Byggandets Kontraktskommitté. Internationell samverkan med systerförbund i framförallt europeiska länder är en del i uppdraget.

Tjänsten är placerad vid Svenska Teknik & Designföretagens kansli beläget i Almega-huset på Sturegatan i Stockholm. Rollen rapporterar direkt till Förbundsdirektören.

Resor i arbetet förekommer både nationellt och internationellt.

Profil vi söker
Vi söker en kvalificerad jurist som vill ta en central plats inom området konsult- och entreprenadrätt. Du har en yrkesmässig bakgrund som givit dig mycket god förståelse och insikt inom området. Troligen har du tidigare arbetat inom något av branschens medlemsföretag med liknande frågor, varit verksam inom branschorganisation, arbetat på byrå eller som sakkunnig inom departement.

Det är viktigt att du i kombination med gedigen yrkesmässig kompetens känner högt engagemang för frågor inom området samhälle och företagande i allmänhet och för teknik och arkitektarbete i synnerhet.

Som person har du naturlig pondus och är trovärdig i din juridiska kompetens. Du trivs i sociala sammanhang och tar gärna själv initiativ till möten och nätverkande. Som del i en medlemsorganisation är det viktigt att trivas i kontakten med förbundets medlemmar och samverka väl med kollegorna inom arbetsgivarsfären samt andra externa kontakter. Du har därför god kommunikativ och pedagogisk förmåga. En god portion humor skadar inte.

Du talar och skriver svenska och engelska på en yrkesmässigt hög nivå.

AnsökI rekryteringsprocessen har Svenska Teknik & Designföretagen valt att samarbeta med Constatera. Vid frågor kontakta rekryteringskonsult och partner Peter Palmqvist, 070-570 82 82 peter.palmqvist@constatera.se

 Ansök genom länken i annonsen eller via www.constatera.se Skicka in din ansökan senast den 30 augusti

Om oss
Svenska Teknik&Design­företagen är en bransch- och arbetsgivar­organisation som representerar innovativa företag inom den kunskapsintensiva tjänstesektorn. Vårt uppdrag är att skapa förutsättningar för en världsledande arkitekt- och ingenjörsbransch. Det gör vi dels genom opinionsbildning, dels genom att erbjuda medlemsservice.

Svenska Teknik&Design­företagen representerar 720 medlems­företag, som tillsammans har ca 34 000 anställda, vilket är två tredjedelar av branschen. Vi ingår i Almega, som är Sveriges ledande organisation för tjänste­företag och den största medlemskretsen inom Svenskt Näringsliv. Almega organiserar mer än 10 700 medlems­företag inom ett 60-tal olika branscher.